Warming-up

Maar al te vaak zien wij nog golfers vanuit hun auto en een korte melding bij de receptie rechtstreeks naar de eerste tee rennen en meteen op vol vermogen hun afslag maken.


Of ze slaan op de driving range meteen voluit een ijzer 7 en pakken na 3 ballen de driver al uit de tas... En dan liggen blessures op de loer!

Net als bij andere sporten is het ook bij golf belangrijk om eerst een goede warming-up te doen voordat het 'echte werk' op de baan of driving range begint. Zo voorkom je niet alleen blessures, maar het geeft ook veel meer spelplezier als je lichaam al soepel is en de ballen daardoor ook hun normale afstanden vliegen. Begin eerst met het opwarmen van zonder golfclub door o.a. draaibewegingen te maken met uw armen, romp en heupen. Daarna met een club maar nog zonder bal en pas als je echt warm bent, begin je met een kort ijzer (SW of PW). Maak dan eerst wat rustige pitchslagen en bouw dit op naar rustige swings. En vervolgens komen de andere clubs uit de tas. Begin met ijzer 9, dan ijzer 7 en werk zo verder via ijzers, hybride naar de woods, driver en eindig weer met de korte ijzers. Sla per club ongeveer 5 ballen.

Baanstatus

14/06/2024 08:14
18 holes baan
Geopend
Pin position E
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Ja

Reserveer

Starttijd boeken

Lesboeken

Wedstrijdkalender