Voorkom schade aan de golfbaan door golfschoenen

Iedereen speelt graag op een golfbaan die goed onderhouden is. Ook jij kan hier je steentje aan bijdragen, want samen houden we de golfbaan mooi. Weten hoe? Rob van Hoof, assistent hoofd greenkeeper bij Landgoed Bergvliet, heeft enkele tips voor je verzameld. Lees hier hoe je met je golfschoenen schade aan de golfbaan kan beperken.

Het is voor golfers gemeengoed: tijdens het golfen draag je golfschoenen. Golfschoenen hebben aan de onderzijde speciale spikes of noppen. Hiermee sta je stevig op de grond en heb je tijdens de swing een betere stabiliteit. Golfschoenen met spikes kunnen echter ook veel schade aan de golfbaan aanrichten als je je voeten niet goed optilt.

De beschadigingen aan de green worden ook wel spikemarks genoemd. Deze beschadigingen kunnen leiden tot grasziektes en de vorming van onkruid. Wil je dit voorkomen? Dan zijn er enkele zaken die je in acht moet nemen. Lees hieronder de tips van onze greenkeeper, Rob van Hoof.
 

Tip 1: Til je voeten goed op

De meest voor de hand liggende tip is als volgt: til tijdens het lopen je voeten goed op. Hiermee voorkom je ‘lange halen’ (diepe strepen) in het gras.
 

Tip 2: Draai niet onnodig met je schoen

Beschadig de golfbaan niet onnodig en draai niet te pas en te onpas met je schoenen, zeker niet op de green.
 

Tip 3: Koop green-vriendelijke spikes

Koop je nieuwe golfschoenen, kies dan voor schoenen met green-vriendelijke spikes. Deze spikes zijn voorzien van afgeronde hoeken, zodat je de green minder beschadigt. Metalen spikes worden afgeraden: deze zorgen met name in de winter voor spikemarks.
 

Tip 4: Vervang je spikes geregeld

Zijn de spikes onder je schoenen versleten, dan is het goed om deze te vervangen. Hiermee voorkom je niet alleen schade aan de golfbaan, maar je verlengt er ook de levensduur van je schoenen mee.
    

Meer informatie van Landgoed Bergvliet

Wil je meer informatie over het gebruik van golfschoenen en de spikes die hieronder geplaatst worden? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op! Onze medewerkers zijn tijdens openingsuren te bereiken op telefoonnummer 076 5795 666 of via e-mail op contact@landgoedbergvliet.nl. Uiteraard kan je ook altijd langskomen in de golfshop van Landgoed Bergvliet voor een schoenadvies op maat.

Baanstatus

28/02/2024 08:21
18 holes baan
Geopend
Pin position NVT
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Nee

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender