Perfectioneer je swing met deze zeven tips

Je golfswing verbeteren? Lees hier de zeven tips van Bergvliets eigen golfpro Paul Bright. Neem de tips ter harte en binnen de kortste keren sla je een hole-in-one! 

Iedere golfer heeft een eigen golfswing en hoe jij ‘swingt’ heeft onder andere te maken met je postuur, lichaamshouding én lenigheid. Er zijn echter een paar basisbeginselen die je helpen jouw slag naar een hoger level te brengen. Paul Bright, golfprofessional bij Landgoed Bergvliet, heeft enkele slimme tips verzameld en voor je op een rij gezet. Enige oefening is gevraagd, maar na het opvolgen van de tips heb je de perfecte swing te pakken!


Tip 1: Verbeter je lichaamsrotatie

Leniger worden en beter indraaien? Verbeter je lichaamsrotatie met enkele simpele oefeningen die je zelfs thuis kunt doen. Houd een golfclub, medicine bal óf pak suiker in je handen en draai je hele lichaam vanuit je heupen of draai enkel de bovenzijde van je lichaam. 
 

Tip 2: Onthoud de letter L

Veel amateurgolfers worstelen met de swing. Ons advies: houd het eenvoudig en onthoud alleen de letter L. Ter verduidelijking: 

  1. Begin met een goede en stabiele basishouding.
  2. De achterswing vormt een L waarbij beide duimen richting de lucht wijzen.
  3. De eindpositie is weer een L, maar dan precies tegenovergesteld. Je eindigt met je gewicht op je linker voet (als je rechtshandig bent).


Tip 3: Niet meer slicen met de driver

Plaats tijdens het oefenen een headcover of ander voorwerp aan de buitenkant van de bal. Maak een swing en probeer de headcover niet te raken. Hierbij komt de club in de juiste lijn terug naar de bal. Vergeet niet het motto ‘shake hands with the target’, dus let op de release van de golfclub.


Tip 4: Blijf naar de bal kijken

Blijf je tijdens je afslag naar de grond kijken? Dit is funest voor je golfswing. Het is beter voor de release én de rotatie als je de bal volgt met je ogen. Dit principe wordt ook toegepast bij tennis en honkbal.


Tip 5: Gebruik impact tape

Hoe beter je de bal op de ‘sweetspot’ (het middel van het blad) raakt, hoe verder en rechter je zal slaan. Wil je weten welk deel van het clubblad je gebruikt? Maak gebruik van impact tape of impact stickers. De tape laat je direct zien waar op het slagblad je de bal geraakt hebt. Wil je eens oefenen met impact tape, breng dan een bezoek aan onze Golf Academy en maak gratis gebruik van onze tape!


Tip 6: Oefenen met de sweetspot

Plaats de bal tussen twee tee’s. Probeer de bal te slaan zonder de tee’s te raken. Indien je de buitenste tee raakt, dan weet je dat je de bal teveel vanaf de hiel van de club raakt. En vice versa. Kun je tien ballen slaan zonder een tee te raken? Succes!


Tip 7: Sla een bal uit een hoge bunker

Bij het afslaan vanuit een bunker is de juiste beginhouding essentieel. Dat betekent: de balpositie niet te ver naar achteren en de handen niet teveel naar voren. Maak gebruik van de bounce van de golfclub. Bekijk de verkeerde en goede beginhouding op de foto’s. Enkele handige ezelsbruggetjes:

  1. Denk bij de golfbal aan een gebakken ei: raak het eiwit en niet het eigeel.
  2. Zie de golfclub als een lucifer die je moet aansteken: maak een snelle beweging door het zand.


Oefen je swing bij Landgoed Bergvliet

Kun je niet wachten om deze tips in de praktijk te brengen? Kom dan naar Landgoed Bergvliet! Op onze driving range hebben wij tal van oefenattributen waarmee je jouw swing tot in de oneindigheid kunt trainen. Uiteraard kun je ook een golfles bij een van onze professionals boeken: zij brengen je graag de fijne kneepjes van de golfswing bij en geven je tips die je direct kunt toepassen!

Baanstatus

02/12/2023 08:05
18 holes baan
Geopend
Pin position NVT
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Nee

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender