Jeugdopleidingsplan

Golflessen in groepsverband

De golfprofessionals geven jeugdgolflessen in groepsverband; het Jeugdopleidingsplan (JOP). Je lesgroep bestaat uit 6 jeugdleden en er wordt naar gestreefd om iedere groep ook nog te laten begeleiden door een ouder. Je krijgt 20 golflessen van 1 uur van de golfprofessional, op een vaste dag in de week. 

Aanvang golfcursussen Jeugdopleidingsplan

Elk jaar in maart en september starten de cursussen in het kader van het Jeugd Opleidingsplan. Tussentijds instromen behoort tot de mogelijkheden. 

 

  

Jeugdcoach

Daarnaast ga je na de les van de golfprofessional aan de slag met de jeugdcoach. De jeugdcoach leert je geen techniek, want dat doet de golfprofessional. Je gaat meedoen aan wedstrijden op de baan, die horen bij je niveau, en je doet mee aan een Circuitdag; een soort van ‘sportdag’ voor alle deelnemende jeugd aan het Jeugdopleidingsplan (JOP).

Niveaus

Wanneer je deelneemt aan het JOP wordt er gebruik gemaakt van onderstaande niveau's. Je start bij 'E':

JOP E; Beginnende golfer, geen ervaring
JOP D; Baanpermissie PAR 3 baan (je mag de kleine baan spelen)
JOP C; Baanpermissie 18 holes baan (je mag, in daluren, 9 holes op de 18 holes baan spelen)
JOP B; Handicap 54 (je mag 18 holes op de 18 holes baan spelen)
JOP A; Handicap 36 of lager

Theorie

Ben je nog geen 14 jaar en heb je laten blijken dat je over voldoende regelkennis beschikt, dan hoef je geen apart theorie-examen te doen. Je leert dit, naast de techniek, spelenderwijs in het Jeugdopleidingsplan (JOP).

Ben je 14 jaar of ouder, dan moet je het officiële NGF regelexamen doen; dit wordt op regelmatige tijdstippen door  Golfclub bergvliet georganiseerd.

Kennismaken

Wil je weten of golf ook iets voor jou is? Dan mag je dit gewoon komen proberen. Deze eerste les zien we als een proefles. Meld je wel van tevoren even aan, zodat we weten dat je wilt komen en wij je in kunnen delen bij een leuke groep.

Ben je al in het bezit van een GVB of handicap dan kun je natuurlijk ook aan het Jeugdopleidingsplan (JOP) meedoen. In overleg zoeken we naar een passende plaats in een lesgroep. 

Contactformulier Jeugdopleidingsplan

Baanstatus

14/06/2024 08:14
18 holes baan
Geopend
Pin position E
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Ja

Reserveer

Starttijd boeken

Lesboeken

Wedstrijdkalender