Spelvormen golf Businessclub Bergvliet

Tijdens de businesscompetitiewedstrijd gaan we met verschillende spelvormen spelen. Hier vind je de uitleg over de verschillende spelvormen die we gaan spelen. Better Ball Stableford, Agregaat, Greensome Stableford en Canadian Foursome. 

Better Ball Stableford

Better Ball Stableford is een wedstrijd voor koppels, waarbij ieder zijn eigen bal speelt. Alleen de beste Stableford score van elk koppel wordt genoteerd. 

Mochten de partners op een hole gelijk eindigden, dan wordt de score genoteerd van degene die het eerste 'uitholde'. Hoewel het niet nodig is beide bruto scores te noteren, dient - in verband met handicapverrekening - de beste bruto score wél bij de juiste speler te worden opgeschreven. Gebeurt dit niet, dan kan de Commissie strafslagen opleggen

Partners die meer dan twee slagen boven hun netto par spelen, kunnen niet meer scoren en dienen dus hun bal op te rapen. De stableford punten worden genoteerd in de daarvoor bestemde vakjes en na achttien holes bij elkaar opgeteld. Het koppel met het hoogst aantal punten is winnaar. 

Aggregaat

Aggregaat wordt het meest met Stableford punten gespeeld. Twee partners spelen ieder hun eigen bal en tellen hun punten bij elkaar op (vandaar 'aggregaat'). Het team met de meeste punten is winnaar.

Handicapverrekening: Spelers krijgen hun volle BaanHCP mee.

Greensome

De Greensome is een variatie op de foursome. Op elke hole slaan beide spelers van een team met hun eigen bal af. Daarna kiezen de partners de bal die het gunstigst ligt en spelen daarmee om beurten verder de hole uit. (de speler wiens bal niet gekozen wordt neemt zijn bal op en doet de tweede slag). Verder gelden dezelfde regels als in een foursome. Strafslagen hebben geen invloed op de volgorde van spelen.

Voorbeeld handicapverrekening: Speler A heeft BaanHCP 14, speler B heeft BaanHCP 18. Samen 14+18=32. Samen krijgen zij 32:2 = 16 slagen mee.

Canadian Foursome

Canadian foursome strokeplay wordt gespeeld als American foursome, met dit verschil dat de tweede slag niet gespeeld wordt met de bal van de partner, maar dat ieder gewoon nogmaals de eigen bal speelt. vervolgens wordt de beste bal gekozen en daarmee spelen de partners om beurten verder. Als voor de derde slag de bal van A is gekozen, wordt hij gespeeld door B den omgekeerd. Strafslagen hebben geen invloed op de volgorde van spelen. er wordt strokeplay genoteerd.

Handicapverrekening: verrekend worden de gezamenlijke BaanHCP van een team. Voorbeeld: A heeft BaanHCP 9, B heeft 15 (=samen 24). zij krijgen 24 : 2 = 12 slagen mee.

 

 

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender