Golfbanen en water: hoe zit het?

Door verschillende oorzaken staat het aanbod van water steeds meer onder druk, wat ook gevolgen heeft voor het beschikbare water voor de beregening van golfbanen. In dit artikel worden geen zoetsappige verhaaltjes verteld, maar presenteren we feitelijke data over het waterverbruik van onze golfbaan. Hiermee willen we een duidelijk beeld geven van de situatie en tegelijkertijd de positieve impact van golf laten zien.

Landgoed Bergvliet zet zich al jaren in voor duurzaam beheer, waaronder ook duurzaam waterbeheer. We hebben deelgenomen aan de duurzaamheidscertificering van de NGF-afdeling Duurzaam Golfbaanbeheer, waarbij ons landgoed grondig is beoordeeld. Als je geïnteresseerd bent in het volledige rapport, kun je het hier vinden.

Daarnaast heeft de NGF een overzichtelijk rapport opgesteld over de relatie tussen golfbanen en waterverbruik. Als dit onderwerp je interesseert, kun je het rapport hier lezen.

Heb je specifieke vragen over ons duurzame golfbaanbeheer? Aarzel dan niet om je vragen te sturen naar contact@landgoedbergvliet.nl. We zullen je vragen zo snel mogelijk beantwoorden en meer inzicht geven in onze inspanningen voor duurzaam waterbeheer. Samen werken we aan een verantwoord gebruik van waterbronnen en een duurzame toekomst voor onze golfbaan. 

Baanstatus

22/07/2024 08:13
18 holes baan
Geopend
Pin position A
Zomergreens
Ja
Wintergreens
Nee
Qualifying
Ja

Reserveer

Starttijd boeken

Lesboeken

Wedstrijdkalender