Zoek en vind je trouwlocatie met deze tips

Nederland telt zo’n 1.500 officiële trouwlocaties. Van landgoederen tot hotels en van sfeervolle feestzalen tot molens en kastelen. Er is veel keuze, maar kan je door de bomen het bos zien? Landgoed Bergvliet geeft je enkele tips voor het zoeken én vinden van je ideale huwelijkslocatie. 

Ben je ten huwelijk gevraagd en heb je ‘ja’ gezegd? Van harte gefeliciteerd! De komende periode staat in het teken van het voorbereiden van jullie trouwdag. Jullie bedenken het programma, gaan op zoek naar een trouwjurk of trouwpak, stellen een gastenlijst samen en jullie ontwerpen de uitnodiging. In dit rijtje hoort natuurlijk ook de zoektocht naar de trouwlocatie, want waar willen jullie elkaar het ja-woord geven? Landgoed Bergvliet geeft je enkele tips.
 

Tip 1: Bepaal vooraf het budget

‘Bezint eer gij begint’ is een bekend gezegde. Heb je trouwplannen, ga dan niet onbezonnen te werk door alle trouwlocaties in de wijde omgeving af te struinen. Bekijk vooraf het financiële plaatje en bepaal je budget. Zo kun je gerichter zoeken en laat je gelegenheden met een te hoog prijskaartje links liggen.
 

Tip 2: Bedenk welk thema jullie willen

Houden jullie van een klassieke bruiloft met alles erop en eraan? Of zijn jullie minder traditioneel en willen jullie deze dag een persoonlijk tintje geven? Het ene huwelijk past perfect in een landgoed of kasteel, terwijl het andere huwelijk in een hippe club of kleinschalige feestzaal tot z’n recht komt. Bedenk welk thema jullie huwelijk heeft. 
 

Tip 3: Kies de regio waar je wilt trouwen

Willen jullie trouwen op een Spaans strand, laten jullie de gasten overvliegen voor een Toscaanse bruiloft óf wil je huwen in je geboorteplaats? Bepaal vooraf de regio waar je wilt trouwen en ga in dat gebied op zoek naar een gelegenheid die past bij jullie wensen. 
 

Tip 4: Stel de dagindeling vast

Wil je de ceremonie, de receptie, het diner en het feest op dezelfde locatie plaats laten vinden, of zoek je verschillende plekken voor de verschillende onderdelen van de bruiloft? En wil je een intieme ceremonie of een groot feest? Bepaal hoe de huwelijksdag eruitziet en over welke faciliteiten de locatie moet beschikken. 
 

Tip 5: Stel de gastenlijst samen

Wie nodigen jullie uit voor de grote dag? Houden jullie het besloten en behoren alleen naaste vrienden en familie tot de genodigden? Of pakken jullie uit en staan ook buren, collega’s en kennissen op de gastenlijst? Bepaal hoeveel gasten er komen. 
 

Tip 6: Start je zoektocht op tijd

De belangrijkste tip: start jullie zoektocht op tijd. De meest gewilde periodes zijn de lente en zomer en dagen als vrijdag en zaterdag zijn favoriet. Je voelt het al aankomen: veel locaties worden ver van tevoren geboekt, zodat men verzekerd is van plek. Zorg dat je jouw favoriete stekje dus tijdig vastlegt. 
 

Trouwen bij Landgoed Bergvliet 

Ben je gestart met het voorbereiden van je huwelijk? Neem deze tips ter harte en je vindt ongetwijfeld jouw trouwlocatie. Wil je trouwen in de prachtige Brabantse natuur in een moderne maar landelijke omgeving? Kies dan voor Landgoed Bergvliet in Oosterhout (nabij Breda). Wij beschikken over prachtige zalen en bieden je zelfs de mogelijkheid om buiten te trouwen. Lees meer informatie op onze website of lees de referentie van een bruidspaar dat je voorging.

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender