Algemene informatie

NGF Competitie Najaar 2023

De najaarscompetitie is een laagdrempelige competitie. Wanneer je graag wedstrijden speelt, je wilt strijden tegen spelers van andere teams en wilt spelen op andere banen, dit alles in een ontspannen sfeer, dan is deze competitie iets voor jou.
Hieronder vind je meer informatie.

Voor wie
Heb je een WHS handicap van 45 of lager, dan kun je deelnemen aan deze competitie. Verder zijn er geen eisen, iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk: man, vrouw, golfprofessional of beginner.

Teams
Per speeldag nemen 4 spelers deel aan de competitie. I.v.m. mogelijke uitval van spelers is het raadzaam om teams van 6 spelers te vormen. Een poule bevat in principe vier teams, die op vier speeldagen tegen elkaar uitkomen. Daarbij speel je ook op je eigen baan.

Spelvorm
De spelvorm is voor wedstrijden gespeeld op:

  • woensdag
    negen holes individueel stableford en negen holes greensome stableford, beide met handicapverrekening
  • zondag
    achttien holes individueel stableford met handicapverrekening


Elk jaar strijden de beste teams om de landstitel.

Wanneer
De competitie omvat vier wedstrijddagen en wordt in oktober op woensdag of zondag gespeeld. Aansluitend volgt de gezamenlijke finaledag voor de 10 beste poulewinnaars van woensdag en zondag.

Waar
Je speelt drie keer een uitwedstrijd, steeds op de baan van één van de andere teams uit de poule. Je bent één keer gastheer/gastvrouw voor de andere teams en speelt op deze dag gewoon mee.

Kosten
Je betaalt een maximale greenfee van € 40,00 per speler per bezoekend team. Daarnaast betaal je zelf je horeca uitgaven.

ngf-competitie-najaar-algemeen.jpg