Jeugdwedstrijden

Aan welke wedstrijden wil jij deelnemen?

De jeugdcommissie organiseert regelmatig wedstrijden voor jeugdleden, zowel op de 18-holes baan als op de par 3 baan. Je kunt deelnemen aan de maandelijkse wedstrijden, aan de clubkampioenschappen of aan één van de vele thema- of funwedstrijden.
Deelnemen aan wedstrijden kan spannend zijn, maar dat is helemaal niet nodig, het gaat vooral om het plezier dat je daarbij hebt.

M

Maandelijks


Gedurende het golfseizoen kun je deelnemen aan onderlinge jeugdwedstrijden. Ook als je nog geen handicap hebt, kun je mee doen. Je speelt 9 holes of 18 holes op de grote baan of je speelt je wedstrijd op de par3 baan.
De wedstrijden worden maandelijks gehouden, behalve tijdens de zomervakantie of als er al andere jeugdwedstrijden zijn. In totaal zijn er 7 maandmedals die meetellen voor de overal ranking over het gehele seizoen.
Om meer jeugdspelers een kans te geven op de eindoverwinning worden naast de strokeplaypunten ook de stablefordpunten geteld. 

K

Kampioenschappen

Jeugdkampioenschap Strokeplay
Als jij je GVB hebt gehaald of baanpermissie hebt voor de 18 holes baan, dan kun je meedoen met het Jeugdkampioenschap Strokeplay. De wedstrijd wordt gespeeld over 18 holes. Aan het eind van de dag huldigen we twee kampioenen, één bij de meisjes en één bij de jongens.

Jeugdkampioenschap Matchplay
Heb je een handicap of baanpermissie voor de 18 holes baan, dan kun je meedoen met het Jeugdkampioenschap matchplay. De wedstrijd wordt gespeeld over 18 holes. Aan het eind van de dag huldigen we twee kampioenen, één bij de meisjes en één bij de jongens.

Jeugdkampioenschap Strokeplay Par3
Ook op de par3 baan wordt gestreden om het Jeugdkampioenschap Strokeplay. Je kunt deelnemen als je je GVB hebt of een baanpermissie voor de par3 baan. Je speelt 18 holes en aan het eind is er een kampioen bij de meisjes en bij de jongens.

Kampioenschappen bij de volwassenen
Jeugdspelers vanaf 16 jaar kunnen deelnemen aan de kampioenschappen bij de volwassenen.

T

Thema en fun

Kick-off familiewedstrijd
In maart start het seizoen met een funwedstrijd waarbij jij samen met een familielid een wedstrijd speelt. Heb je geen familielid kunnen vinden, dan speel je samen met een ander jeugdlid.

Frietwedstrijd
Golfen en friet, dat gaat goed samen. Alle jeugdleden kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, die op de par3 baan wordt gespeeld. Natuurlijk krijg je een heerlijk frietje.

PAR 3 challenge
Zoals de naam al zegt speel je deze wedstrijd op de par3 baan. Je kunt deelnemen als je tenminste baanpermissie voor de par3 baan hebt.

Afsluitende kind / ouderwedstrijd
Het golfseizoen wordt aan het eind van het jaar afgesloten met een funwedstrijd. Je speelt dan met één van je ouders of een ander familielid een wedstrijd op de par3 baan of op de 18 holes baan.