Clubkampioenschappen Matchplay 2024

Knock-out Matchplay Clubkampioenschap 2024

Dit jaar is er een andere opzet dan voorheen. Er zijn geen poulewedstrijden maar meteen een knock-out. De spelwijze is volgens een reguliere matchplaywedstrijd.

De eerste rondes zijn op 8 en 9 juni, hierbij kan een voorkeur worden opgegeven waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden. De kwartfinale en halve finale worden gespeeld op 22 juni, de finale op 23 juni.

De wedstrijd staat open voor alle leden van de golfclub, mits 16 jaar of ouder. Jeugdleden jonger dan 16 jaar mogen zich inschrijven mits zij op de dag van inschrijving een handicap hebben van 16.0 of lager. Het maximale aantal deelnemers is 32 heren en 16 dames waarbij de handicap bepalend is en niet de volgorde van inschrijving. Mocht het maximum aantal deelnemers worden overschreden dan is de hoogte van de handicap één week voor 3 juni bepalend.

In de eerste en tweede ronde worden er twee 1-op-1 matchplaywedstrijden in een flight van 4 gespeeld ivm doorstroming en beschikbare starttijden.

De speeldagen

  • 8 en 9 juni knock-outwedstrijden. Er worden steeds twee 1-op-1 matchplaywedstrijden in een flight van 4 gespeeld. Alleen de winnaars gaan door naar de volgende ronde.
  • 22 juni - kwart- en halve finale. De winnaars van 11 juni spelen 1-op-1 in 2 flights van 4 personen, eerst de kwartfinale. De winnaars spelen daarna een halve finale.
  • 23 juni - finale. De nummers 1 van zaterdag 24 juni spelen om de 1e en 2e plaats. De nummers 2 spelen om de 3e en 4e plaats. Dus 2 flights van 2 personen. De speelwijze is een reguliere matchplaywedstrijd.


Speelschema
In beginsel op basis van WHS worden deelnemers geplaatst, waarbij aparte plaatsing is voor de finalist(e) van vorig jaar (dat worden de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst. Speelschema is dan 1 tegen 32, 2 tegen 31 etc...)

Matchplaydag
Op de finale dag kunnen naast de finalisten ook alle afvallers van de poulewedstrijden en van de halve finale een matchplaywedstrijd spelen. Zijn er in deze wedstrijd nog tijden beschikbaar, dan kunnen leden, die niet aan het clubkampioenschap hebben deelgenomen, zich hiervoor inschrijven. Door deze wedstrijd voor de finale te spelen is er publiek voor de finalisten. Op deze manier wordt zondag 23 juni Dé Bergvliet Matchplaydag.

Voor wie
Je kunt deelnemen als je 16 jaar of ouder bent. Jeugdleden jonger dan 16 jaar mogen zich inschrijven mits zij op de dag van inschrijven een handicap hebben van 16.0 of lager.

Inschrijven
Als je aan dit evenement wilt mee doen, schrijf je dan nu, via het golfdashboard, in voor de wedstrijd van 8 of 9 juni. Inschrijven betekent dat je je vast legt voor alle speeldata. Als je al bent uitgeschakeld, speel je op 23 juni vrijblijvend een matchplaywedstrijd.

Meer info
Wil je meer informatie, mail dan naar clubkampioenschappen@golfclubbergvliet.nl

ck-matchplay-1.jpg