Oliebollenwedstrijd 2023

Wedstrijdverslag

Een culinair hoogstandje bij het oliebollentoernooi

Op de website van de golfclub staat dat Golfclub Bergvliet wordt gekenmerkt door een verenigingsleven, waarbij de Brabantse gastvrijheid, gezelligheid en Bourgondische inslag een belangrijke rol spelen.

De oliebollenwedstrijd van 27 december 2023 paste hier helemaal bij. Dat de deelnemers dit ook vonden, bleek wel uit het daverend applaus en tafelgeroffel na afloop.

Ruim 60 spelers gingen, na ontvangst met koffie of thee, op pad voor hun wedstrijd. Net als de organisatie hadden zij gerekend op regen onderweg, maar niets van dit alles. Er viel onderweg geen drup, wat niet wil zeggen dat iedereen droge voeten hield. Het water in de vijvers stond erg hoog, de baan was door en door nat en de plassen erop bleken ware waterhindernissen.

Bij hole 13 werden de spelers opgewacht door twee “professioneel” oliebollenbakkers. Zij bakten ter plekke voor iedere deelnemer oliebollen met krenten en rozijnen. Mede dankzij het door Agnes gemaakte deeg, waren deze super lekker. 
Hein, Agnes en Sjef hartstikke bedankt daarvoor!! 

Na afloop van de wedstrijd werd er na geborreld en genoten van de borrelhapjes die op de tafels stonden. We zouden bijna vergeten dat er nog prijzen uitgereikt moesten worden.

Alle winnaars ontvingen, zeer toepasselijk, poedersuiker met afhankelijk van de plaats, 1,2 of 3 golfballetjes met het logo van Golfclub Bergvliet erop.

1.    Frank Wegman & Jan van der Ark  (47 pt)
2.    Frans Mertens & Gijs Ton (43 pt)
3.    Erica Mooijekind & Jan Kappers (43 pt)

De oliebollenwedstrijd, een traditie die we in ere willen houden!
 

2023-12-27oliebollenwedstrijd-01.jpg
2023-12-27oliebollenwedstrijd-02.jpg
2023-12-27oliebollenwedstrijd-03.jpg
2023-12-27oliebollenwedstrijd-04.jpg