Finale Najaarscompetitie Ladies 2023

Wedstrijdverslag

Finale Ladiesday Zomer- najaarscompetitie 2023

Op 14 december stonden er 22 dames klaar om de finale te spelen van deze competitie. Zoals we inmiddels gewend zijn, ging het deze dag om 9 holes, omdat we daarna gezellig aan de kerstlunch zouden aanschuiven.

Bij binnenkomst na het spelen van 9 holes bleek echter dat tijdens de wedstrijd wegens werkzaamheden niet iedereen onder dezelfde omstandigheden had gespeeld: sommigen hadden alleen zomergreens, anderen 1 of meer wintergreens etc. Hierdoor was de uitslag niet geldig. Dit was natuurlijk een domper en een streep door de rekening om tijdens de lunch de prijsuitreiking te doen. Heel erg jammer, daar dit gewoon op de wedstrijdkalender stond, maar de greenkeepers hiervan dus niet op de hoogte waren gebracht ….
De week erna hebben we nog een poging gedaan, die helaas letterlijk en figuurlijk in het water viel. Maar op 21 december hebben we dan toch de finale kunnen spelen. Deze keer over 18 holes, wat de uitslag natuurlijk nog spannender maakte.
De dames die voor de prijzen in aanmerking kwamen, waren gelukkig aanwezig, op Carla Fransen na, die zich helaas ziek moest melden.

Uiteindelijk hierbij de uitslag:    

  1. Erica Mooijekind - 574 strokeplay pnt
  2. Nellie Hooijmaaijers - 579 strokeplay pnt
  3. Madelon v. Kalmthout - 590 strokeplay pnt        

Erica had (weer) zo’n goede ronde gespeeld dat ze Nellie, die in het begin wat zenuwachtig was, ruim inhaalde en eindigde op de 1e plaats.
Madelon speelde ook een goede ronde en profiteerde van het feit dat Carla zich die ochtend helaas moest afmelden.

De Kerstlunch was weer gezellig: na binnenkomst werd er gedoucht, opgefrist en omgekleed en zo kwam iedereen heel feestelijk aan de mooi gedekte tafels.
Er waren nog 5 dames extra aanwezig, die door omstandigheden (o.a. het feit dat er nog steeds geen buggy’s de baan in mochten) niet konden spelen, maar wel gezellig aanschoven.
Er werd genoten van de 3 gangen lunch, de dames van de organisatie kregen weer een erg leuk present van alle deelneemsters en er heerste een fijne sfeer.

Zoals gezegd, jammer dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moest worden. Hierdoor verloor deze finale en de prijsuitreiking toch wel wat glans.

Hopelijk gaat dit volgend jaar beter.

We wensen ieder die dit leest de beste wensen voor een goed, gezond en sportief 2024 !

2023-12-14-finaleladiesday-01.jpg
2023-12-14-finaleladiesday-02.jpg
2023-12-14-finaleladiesday-03.jpg