2023 Eclectic Finale

Wedstrijdverslag

Eclectic 2023 nat (en toch) mooie scores! 

De finale van de Eclectic serie op 18 november 2023 laat zich het beste beschrijven zoals het weer van het najaar 2023. Waar de eerste twee Eclectic wedstrijden meevallend weer hadden, dus regen voorspeld en droog gespeeld, was het deze keer raak.

Aangezien ook Sinterklaas eraan moest geloven bij zijn aankomst in Gorinchem, inclusief alle kindertjes, konden de stoere golfers toch niet achterblijven.

Miezerend vanaf de start om 10.00 uur op hole 1 tot nat en wind bij de laatste put rond 16:30 uur op hole 18! Eenenveertig golfers hebben stoer de elementen doorstaan en als ware bikkels gestreden om hun score van vorige keer te verbeteren. Respect, goede regenkleding en paraplu’s! En, vermeldenswaard dat alle spelers vrolijk het clubhuis inkwamen, en daar was het lekker warm.

Het gaat er bij de Eclectic om dat je je eigen, vorige, score verbetert. En het is bijna alle deelnemers gelukt. Zelfs 80% van de Eclectic-deelnemers heeft een eindscore van 36 punten of meer gehaald. Complimenten. De meeste scorekaarten kwamen gehavend binnen. Papieren kaarten en water gaan niet goed samen. Gelukkig konden de deelnemers hun eigen scores nog lezen, hun kaarten in elkaar puzzelen en het resultaat uitleggen aan de wedstrijdtafel.

Het was spannend aan de top. Na 2 wedstrijden waren er elf 40-plussers, qua score uiteraard. De top 3 verschilde slechts één puntje (Vivian 46, Nico 45 en Herman 44) en het peloton was breed uitgewaaierd (19-43 Sfd). En ook hier geeft het verleden geen garantie voor de toekomst.

Golf is spot on: elke slag moet goed zijn. Ook al zijn de fairways drassig, golden er winterregels, waren de clubs nat en waren sommige greens zeiknat. De één kon deze situatie beter handlen dan de ander. Een voorbeeld is Huub Moolenaar die zijn score maar liefst met 19 stfd verbeterde. De winnaars 1. Theo van Rooijen (52 sfd), 2. Vivian Hermans (49 sfd) en 3. Thom Maes (48 sfd). Proficiat!

En het zou geen verenigings-fun wedstrijd zijn zonder de hapjes, gesponsord door de golfclub, de genderneutrale neary, de leary’s, de smiley-birdies en enkele bijzondere prijzen: meeste verbeterd en niet verbeterd…

We zien jullie graag bij een volgende verenigingsactiviteit.
De Eclectic wedstrijdcommissie 
Anja, Conny,Agnes

2023-11-18-eclectic.jpg