Najaarscompetitie 2023

Wedstrijdverslag

Najaarscompetitie  Dag 4: Team Golfclub Bergvliet 1

Heel de week was het spannend, kunnen we wel of niet op Haverleij spelen maar vrijdag was de kogel door de kerk, helaas Haverleij was geen optie, maar ze gingen contact opnemen met de NGF of ze ook op een andere baan mochten spelen en dat mocht.
Burggolf Gendersteijn in Veldhoven wilde ons wel ontvangen, zodat we alsnog onze najaarscompetitie konden afsluiten met 4 wedstrijden, want in de najaarscompetitie zijn er geen reservedagen, het gaat wel of niet door, andere opties bestaan er niet.
Eigenlijk waren we wel blij want Gendersteijn is een mooiere baan dan Haverleij, oftewel een geluk bij een ongeluk.

Team Haverleij heette ons welkom in Veldhoven met een kopje koffie en een appeltaartpuntje. Er was wel even verwarring of nu wel of niet mochten eten, maar uiteindelijk ging dat wel lukken als we onze keuze maar doorgaven voordat we de baan in gingen. Nou dat was geen probleem. Het was nog wel spannend want we gingen om 12.30 met de eerste flight de baan in en de laatste om 13 uur, dus of we allemaal voor het donker binnen zouden zijn was de vraag. Nou dat was niet het geval de laatste 2 flights hebben hole 18 in het donker gespeeld, maar ja dat mocht de pret niet drukken.

Toen de laatste flight binnen kwam stond het eten al op tafel want het clubhuis was eigenlijk al dicht maar ze hebben toch nog gewacht totdat alle deelnemers c.q. eters binnen waren. Toen konden ze snel de uitslag doen en konden de andere deelnemers huiswaarts.
De einduitslag van de laatste competitie dag:

  1. 7 punten voor De Lingewaelsche 5 (103)
  2. 4 punten voor Haverleij 6 (91)
  3. 2 punten voor Golfclub Bergvliet 1 (85)
  4. 0 punten voor de Oosterhoutse 4 (73)

Dat betekent dat de Lingewaelsche 5 de poule winnaar is geworden en wij uiteindelijk de 3de plaats hebben behaald. De rode lantaarn was echt voor de Oosterhoutse want die hebben in de 4 wedstrijden geen enkel wedstrijdpunt binnen gehaald en de laatste keer moesten ze alles doen met 3 man (nou ja 2 man & 1 vrouw, ze hadden helaas een zieke), maar het was een gezellig team die net als wij altijd bleven eten. 

Dit was het weer voor dit jaar en we hebben als Golfclub Bergvliet weer genoten van de Najaarscompetitie en we kijken al weer uit naar het volgende jaar.

Groetjes en veel golfplezier.
Team 1 Golfclub Bergvliet.
 

2023-ngf-najaar-team1.jpg