Najaarscompetitie 2023

Wedstrijdverslag

Najaarscompetitie  Dag 3: Team Golfclub Bergvliet 1

Zondag 22 oktober waren we te gast op de Kroonprins van Vianen; dit is de thuisbaan van de Lingewaelsche. De weg naar de Kroonprins is wel lekker uitdagend, een smalle weg langs het kanaal, maar ja dat mocht de pret niet drukken. Het was droog en de vooruitzichten waren dat het de hele dag droog zou blijven met zelfs nog een zonnetje.

We werden verwelkomd door het team en kregen een heerlijk bakje koffie en een appelpunt. Omdat het afgelopen dagen regenachtig was geweest hebben we afgesproken dat er op de fairway en het kort gemaaide gras geplaatst mag worden. Nou dat was wel nodig want na elke slag zag je de kleur van je bal niet meer.
Met de ondulerende greens en veel water en bunkers is het een zeer uitdagende baan. Herma is nog even op hole 10 naar haar bal aan het zoeken geweest, echter haar teamgenoot kwam erachter dat deze gewoon in de hole lag oftewel een Eagle. Top gedaan!

Toen we de baan uitkwamen kregen we per flight wat hapjes en toen alle scores waren uitgerekend, kwam de uitslag en weer was er een andere winnaar en dit maakt het wel spannend in de poule. Echter was de lantaarn weer voor het team van de Oosterhoutse.
De einduitslag van de 3e competitie dag:

  • 7 punten voor Haverleij 6 (102)
  • 5 punten voor Golfclub Bergvliet 1  (97)
  • 2 punten voor De Lingewaelsche 5 (88)
  • 0 punten voor de Oosterhoutse 4 (75)

Zowel de eerste als de tweede plaats kregen een extra wedstrijdpunt omdat de beste stableford score 35 punten in zowel het team van Haverleij was gescoord als door Han voor Golfclub Bergvliet.
Dit betekende dat we op wedstrijdpunten weer naar de eerste plaats zijn in onze poule in het totaal klassement.

Volgende week zijn we te gast op Haverleij, Dit is wel spannend want deze zondag was de baan gesloten ivm de regenval en ook komende week ziet het er niet droog uit dus nu maar hopen dat we volgende week de baan in kunnen.

We houden jullie op de hoogte.
Groetjes en veel golfplezier.
Team 1 Golfclub Bergvliet.

2023-ngf-najaar-team1.jpg