Najaarscompetitie 2023

Wedstrijdverslag

Najaarscompetitie  Dag 1: Team Landgoed Bergvliet 1

Afgelopen zondag was het zover de Najaarscompetitie is weer van start gegaan. Ons team is onveranderd gebleven, dus het bestaat nog steeds uit Han Möhlman, Herma Möhlman, Jacqueline van Dongen en Adriënne van Veen.  Dit jaar zitten de volgende teams in onze Poule: De Oosterhoutse 4, De Lingewaelsche 5 en Haverleij 6.  Dus onze reistijd is zeer beperkt dit jaar, heerlijk om een keer allemaal zo dicht in de buurt te spelen.

Als Golfclub Bergvliet mochten we de spits afbijten als thuisploeg.  Onder genot van een heerlijk kopje koffie of thee met een warm worstenbroodje heten we de andere teams welkom en werden de kaarten met daarop de starttijden uitgedeeld.
De Competitiecommissie had weer alles goed geregeld en alles lag klaar toen we binnenkwamen en Hein van Stokkom kwam persoonlijk nog even kijken of alles goed ging. Dankjewel voor deze goede service.

We merken wel dat, net als in de andere jaren, de teams toch meestal uit heren bestaat; dit jaar zijn er maar 5 dames in onze poule, de andere 2 dames waren van het Team De Oosterhoutse. Maar ja dat mag de pret niet drukken en we gingen van start vanaf hole 2 natuurlijk; dus de eerste 2 stablefordpunten had iedereen al in zijn of haar “pocket”.

Ondanks dat het begin oktober was speelden we in onze polootjes en sommige liepen zelfs in een korte broek of rokje, dus het kon helemaal niet meer stuk en je zag iedereen genieten. Elke flight die binnenkwam nam gelijk plaats op het terras en konden de andere flights binnen zien komen op Hole 18.  Toen ook de laatste flight van een drankje was voorzien en alle kaarten waren verzameld; werd de einduitslag berekend en kon deze worden medegedeeld aan de teams.  Een aantal nieuwe deelnemers aan de najaarscompetitie gaven aan dat ze het best spannend vonden en dit was helaas ook te zien in hun score, maar overal was er niet heel slecht gescoord. De hoogste score van 36 Stableford punten werd binnengehaald door Adriënne en dit zorgde voor een extra wedstrijd punt voor Golfclub Bergvliet.  

De einduitslag van de 1ste competitie dag:

  • 7 punten voor Golfclub Bergvliet 1 (103)
  • 4 punten voor De Lingewaelsche 5 (98)
  • 2 punten voor Haverleij 6 (90)
  • 0 punten voor de Oosterhoutse 4 (78)

Dus we zijn voortvarend van start gegaan, op naar de andere 3 zondagen en hopen dat het weer ons zo goed gezind blijft. Samen met de Oosterhoutse hebben we nog gegeten om de dag af te sluiten. 

Volgende week zijn we te gast op de Oosterhoutse.
We houden jullie op de hoogte.

Groetjes en veel golfplezier.
Team 1 Golfclub Bergvliet.
 

2023-ngf-najaar-team1.jpg