Heren invitatiedag 2023

Wedstrijdverslag

Heren Invitatiedag 4 september 2023.

88 deelnemers 
88 deelnemers aan een buitengewoon goed geslaagde Invitatiedag voor de heren op de eerste maandag van september. 
De inmiddels befaamde en gezellige Heren Invitatiedag trok naast onze vaste herendag-spelers ook een flink aantal andere heren van onze vereniging aan. Mooi om deze spelers ook te kunnen verwelkomen!

Koffie of thee met worstenbrood vooraf, wat lekkers op hole 13 en een buffet na afloop
De deelnemers hadden onder het genot van een kop koffie of thee met een worstenbroodje genoeg tijd om met flightgenoten kennis te maken, zodat iedereen met veel plezier naar hun starthole kon gaan.
De starters op hole 13 vielen met hun neus in de boter omdat ze direct al getrakteerd werden op een lekkere wrap met de drankje. Deze spelers konden met een volle maag beginnen. 

Greensome
De spelvorm was greensome waardoor we 44 teams de baan in konden sturen, die het per flight tegen een ander team speelde. Deze teams bestonden uit een speler met zijn invité of uit 2 spelers die zonder gastspeler aan de invitatiedag deelnamen.
Op deze manier kon je met je eigen maatje spelen, wat het extra gezellig maakte. De spelvorm, waarbij na het afslaan er om en om gespeeld wordt, bevordert ook de snelheid zodat de meeste teams ook in 4 ½ uur terug in het clubhuis waren. 

Winnaars
Je moet je afvragen waarom er bij zo’n gezellige dag nog prijzen uitgedeeld moeten worden. Door het mooie weer en de gezellige sfeer voelde iedereen zich winnaar.
Maar natuurlijk wilden we het wedstrijdelement van deze dag niet uitschakelen! 
De winnaars van de wedstrijd op basis van de gelopen score zijn:

  1. Team 22: Vincent van Witteloostuyn en Michael de Haas met netto score van 68 en een bruto score van 76.
  2. Team 29: Cees Hoogeveen en Bart Goosen met een netto score van 71 en een bruto score van 95
  3. Team 39: Humphrey Broos en Paul de Regt eveneens  met een netto score van 71 en een bruto score van 91.(Team 39 en 29 zaten dicht bij elkaar; het team van Cees had voor de 2e 9 34 slagen en dat van Humphrey 35)

Het team van Vincent en Michael ( team 4-meter+) leverde een mooie prestatie met een bruto score van 76 slagen; 5 boven de baan. Proficiat heren!

Neary 
Via het bordje op de green van hole 6 waren de resultaten  van de neary weergegeven. De heren Boen Oh, Ab Versendaal, Frans Damen en Paul van der Kallen hebben zich even de winnaar van de neary gevoeld, maar werden uiteindelijk overtroefd door Reggy Lans!
Hij speelde zijn bal het dichts bij de hole ging met de medaille voor de neary naar huis. Proficiat Reggy!  
Longest
Op de fairway van hole 14 werd gespeeld voor de longest. Vincent Witteloostuyn en Franks Stoop werden daarbij overtroefd door Dick Martens! Hij werd de uiteindelijke winnaar! Gefeliciteerd Dick

Uitgebreid buffet
De keuken van Bergvliet serveerde na afloop van de wedstrijd een uitgebreid buffet. Met complimenten van de aanwezigen werd volop genoten van voorgeschotelde maaltijd.

Daverende afsluiting
Een daverende afsluiting van de dag met zang van een éénpersoons boy-band, waarvan de naam mij helaas ontschoten is. Echter mocht u deze zanger willen boeken dan kan dit via Frans Damen! Frans was zo royaal om de zanger uit eigen zak te betalen.

Een van de laatste kunstjes van Frans
Onze voorzitter Frans wilde graag zelf ook wat zingen, maar het getuigde van veel zelfkennis om daar maar van af te zien!  Omdat hij toch een microfoon in zijn handen had greep hij wel het moment aan om zijn afscheid als voorzitter van de Herendag Commissie bekend te maken. 
Begrijpelijk want de afgelopen jaren heeft hij daar de nodige energie in gestoken. Om een groep mannen als die van de herendag in toom te houden gaat je niet in je koude kleren zitten! Hij zal het jaar nog uitdienen en geeft daarmee volop ruimte om samen met de commissie een nieuwe voorzitter te vinden. 

Nieuwe voorzitter Herendag gezocht
Bij deze een oproep om voor hem een vervanger te zoeken, al zal het niet meevallen om weer zo’n flamboyante en humoristische voorzitter te vinden!

Het bleef nog lag onrustig op Bergvliet!

Foto’s Humphrey Broos