Clubkampioenschap Matchplay 2023

Wedstrijdverslag

Afgelopen bloedhete weekend was het finaleweekend van de clubkampioenschappen matchplay. Bij voorbaat respect voor de overgebleven strijders en strijdsters!

De heren startte zaterdagochtend met de kwartfinales. Lauren van Dorp, Teun de Vos, Raymond Poublon en Steven Fijneman wonnen hun partijen en waren daarmee halve finalisten. Bij de dames wonnen Celine van Veen en Stacey van der Vliet hun halve finales. Zaterdagmiddag speelden de heren hun halve finales. Daarvoor was het nodige geduld vereist want het was druk in de baan. Veel schaduw zoeken tijdens het wachten. Uiteindelijk wonnen Teun de Vos en Steven Fijneman hun partijen.

Zondag werd er voorafgaand aan de wedstrijd een funwedstrijd matchplay georganiseerd. De hitte leidde tot wat afvallers en wat wijzigingen in het 6x3 format. Zo speelden Aad van Vugt en Louis Sjouwerman 18 holes single matchplay. Kees Ophof, Ben Geuvers en Hein van Stokkom speelden Mexicaantje en er was ook een 3x6 flight met Agnes Maenhout, Wim Huisman, Audrey Geuvers en Marcel Polman.

Bij de dames werd de strijd om het brons gewonnen door Caro Ipenburg die Adrienne van Veen versloeg. Kampioene werd Stacey van der Vliet (die in de ochtend met haar jeugdteam in Eindhoven ook al kampioen in de competitie was geworden). Bij de heren werd Teun de Vos de kampioen.

Rest een woord van dank aan Marcel Polman voor de mooie foto's.