Vlaggetjesdag / Handicartwedstrijd

Wedstrijdverslag

Handicart/Vlaggetjes wedstrijd 2023

Donderdag 27 april was het weer zover, Koningsdag dus dat betekent Vlaggetjesdag en deze dag staat dan in het teken van de Stichting Handicart. Deze stichting maakt het mogelijk dat ook de mindervalide golfers een rondje golf kunnen spelen door gebruik te maken van een buggy tegen een gereduceerd tarief. Voor de ontvangst van de 77 deelnemers was een heerlijk koffie/thee buffet geregeld met daarbij heerlijke oranje tompoucen.

Alle deelnemers kregen hun vlag met daarop hun playing handicap, voor sommige wel even schrikken want ja we gaan natuurlijk van start van de Oranje tees. Iedereen had zich opgedoft met rood/wit/blauw of oranje en als je niet uitkeek dan had je ook opeens een rood/wit blauwe vlag op je gezicht staan. Want Franka ging met haar gekleurde stift rond en wie ze tegenkwam had een vlag op zijn of haar wang. Soms werd deze ook wel eens omgedraaid maar ja dat mocht de pret niet drukken.

En nu aan de slag en maar kijken waar je je vlag mocht plaatsen. Dit jaar stond de eerste vlag op Hole 14, dat was een Hole verder dan het jaar ervoor en daarna werden het steeds meer vlaggetjes, natuurlijk stond de green van hole 16,17 en 18 vol met allerlei vlaggetjes. Maar ja er kan er maar één de winnaar zijn en dat was Ben Teunissen, hij had zijn vlag geparkeerd op de eerste hole van de par 3. De runner up was dit jaar Noortje Kwisthout, zij was geëindigd op Hole 18.

Ben en een zelf te kiezen partner worden uitgenodigd voor de regiofinale en als ze de regiofinale goed spelen en bij de eerste 6 teams eindigen, mogen ze Landgoed Bergvliet vertegenwoordigen op de landelijke finale, welke elk jaar op Anderstein wordt gespeeld. Er wordt wel een voorwaarde gesteld dat beide deelnemers donateur zijn of worden van de Stichting Handicart.

Na afloop was er nog een gezellige loterij welke zelfs op het terras werd gehouden ivm het prachtige weer, ondanks dat de start van de dag nogal fris begon. De prijzen waren door verschillende sponsoren beschikbaar gesteld.

Tevens willen we natuurlijk iedereen uitnodigen om volgend jaar weer deel te nemen aan de wedstrijd handicart/vlaggetjeswedstrijd, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Het bedrag dat dit jaar is opgehaald voor de Stichting handicart is € 965,00 dit is een mooi bedrag. Bedankt aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Natuurlijk willen wij onze sponsoren bedanken voor de prijzen die zij ter beschikking hebben gesteld, dit waren Paul Bright van Landgoed Bergvliet, Jumbo Golf & Hockey Teteringen en de familie Van Veen.

Iedereen bedankt voor het meedoen en hopelijk tot volgend jaar en laat het iedereen weten hoe gezellig het was, zodat we volgend jaar nog meer deelnemers hebben.

Adriënne & Sjaak van Veen