Najaarscompetitie 2022

Wedstrijdverslag

Najaarscompetitie  Dag 2: Team Landgoed Bergvliet 2

Op onze tweede wedstrijddag speelden we op de homecourse van team De Merwelanden, op golfbaan Crayestein Dordrecht. Alweer een fantastisch mooie dag!

Liggend in een mooi natuurgebied, grenzend aan “onze” Biesbosch.
Het mooie weer nodigde uit om er op uit te trekken en dat was merkbaar. 
Je zag volop wandelaars en fietsers; de wandel- en fietspaden lopen langs de holes. Ook de windsurfers waren druk in de weer om op de plank te blijven staan. 
Een afwisselende polderbaan, soms smal, goede variatie in par 4 en 5, soms pittige par 3. Buiten de fairway was het lastig om je bal te vinden, hoge rough, en veel, heel veel bladeren. De schittering van de najaarszon deed alles op een bal lijken.

Het slaan van de bal vanuit de diepe rough, tja daar hadden we toch wel veel moeite mee. Maar laten we wel wezen, je moet natuurlijk gewoon rechtdoor slaan.
Het zand op de baan mocht je ontwijken, maar ook dat was niet altijd eenvoudig en was het goed zoeken naar een mooi stukje gras. Onderhoud in de baan hoort erbij, ook op Bergvliet is men flink bezig.

Na afloop in het clubhuis was het wederom super gezellig.
Na een borreltje en tijdens het diner komen de sterke verhalen op tafel, altijd leuk!
De Merwelanden ging er met de meeste punten vandoor, hadden zij het voordeel van de thuisbaan? In ieder geval hebben zij heel goed gespeeld. Ook Almeerderhout 6 heeft goed gepresteerd.
Monique Vermeulen van De Merwelanden behaalde de meeste punten: 32 stabelford punten. Mijn score was niet om over naar huis te schrijven, ook niet om hier neer te schrijven.

Dank aan De Merwelanden voor de gastvrijheid en de organisatie.
Volgende week naar De Berendonck in Wijchen.