Najaarscompetitie 2022

Wedstrijdverslag

Najaarscompetitie  Dag 1: Team Landgoed Bergvliet 2

Op de eerste speeldag zondag 9 oktober 2022 mochten we spelen op golfbaan Almeerderhout. De ontvangst was hartelijk en we werden voorzien van koffie en thee met een Portugese lekkernij Pastéis de nata.

Onze poule bestaat uit teams van Almeerderhout, De Merwelanden
(Dordrecht), De Berendonck (Wijchen) en Bergvliet.
Na een kleine informatieronde van de captain van Almeerderhout werden de scorekaarten uitgedeeld en ging iedereen naar de driving range. Almeerderhout heeft drie lussen van negen holes genaamd IJmeer, Markermeer en Gooimeer, alle drie met een par van 36. Wij speelden deze dag de lussen Gooimeer en Markermeer.

Om 11.00 uur startte de eerste flight en als laatste flight gingen de captains van start. We hadden prachtig herfstweer en de vele doglegs dwingen je om goed coursemanagement toe te passen. De handicaps van de spelers van alle teams waren tussen 9,3 tot en met 21,6 EHC.
De scores van de vier teams liepen uiteen van 21 stablefordpunten tot 37 stablefordpunten waarbij het team van De Merwelanden glorieus winnaar werd met 99 punten, Almeerderhout had 85 punten, De Berendonck 83 punten en wij helaas maar 77 punten waardoor we deze dag als vierde zijn geeindigd.