Najaarscompetitie 2022

Wedstrijdverslag

Najaarscompetitie  Dag 1: Team Landgoed Bergvliet 1

Op zondag 9 oktober was het weer zover de Najaarscompetitie ging van start. Team 1 bestaat net als de voorgaande jaren uit : Han Möhlman, Herma Möhlman, Jacqueline van Dongen en Adriënne van Veen.
Dit jaar waren we ingedeeld in Poule Z35 met de volgende teams: Rijk van Nijmegen 1, Berendonck 1 en Almkreek 2. De variatie was enorm het ontvangende team van deze dag was Berendonck uit Wijchen en dit team bestond uit  alleen maar senioren heren en waren enorm verrast toen er dames binnen kwamen, want ze wisten niet dat dit een mixed competitie was.  Almkreek heeft dezelfde samenstelling als wij namelijk 3 dames en 1 heer en het Rijk van Nijmegen had het blik met jeugd spelers opengetrokken met allemaal single handicaps. Dus meer dan genoeg variatie, maar het was wel gezellig.

We werden ontvangen met een kopje koffie en een stukje appeltaart. Met wat advies van de een en ander werd de indeling gemaakt en konden we van start gaan vanaf 11 uur. Het weer was heerlijk en je zag iedereen gewoon in een polotje spelen, zelfs de einduitslag werd op het terras gedaan.

De thuis club had nog wat prijsjes: ze hadden balletjes en die gaven ze aan de club van jeugdleden, Ze waren toch wat balletjes kwijt geraakt in het water, want water was er genoeg te vinden was op deze baan.  De fles wijn werd binnen gehaald door de speler met de hoogste score, echter was deze score door 3 deelnemers gehaald en dus kreeg de speler met de laagste handicap de fles wijn en dat was Landgoed Bergvliet  speelster Adriënne; maar ook Herma had 34 punten dit betekende wel dat we naast de dagwinst ook een extra punt hebben binnengehaald, ook Almkreek had een score van 34 er tussen zitten, dus ook zij kregen een extra punt  en dus kwam de einduitslag van deze dag er als volgt uit te zien:

  • 7 punten voor Landgoed Bergvliet 1 ( 94 )
  • 5 punten voor Almkreek 2 (86)
  • 2 punten voor De Berendonck 1 (80)
  • 0 punten voor Rijk van Nijmegen 1 (74)

Net als vorig jaar gaan we aan de leiding en hopelijk kunnen we deze trend voortzetten. Als afsluiting hebben we nog even met wat heren van de Berendonck gegeten en zijn we weer op weg naar huis gegaan, vooral  een heerlijke dag gehad.
Dus op naar de volgende 3 zondagen, volgende week zijn we te gast op Golfbaan Almkreek. 

We houden jullie op de hoogte.

Groetjes en veel golfplezier.
Team 1 Landgoed Bergvliet