Thema- en funwedstrjden

Recreatief karakter

Golfclub Bergvliet organiseert in het weekend diverse thema- en funwedstrijden, allen met een recreatief karakter. De spelvorm is divers. De meeste wedstrijden worden gehouden over één dag, een enkele over meer dagen. Bij een deel van de wedstrijden is er baancatering, wordt een lunch of aansluitend een hapje geserveerd, soms met muzikale omlijsting.

Over meer dagen


Themawedstrijden voorjaar
Serie wedstrijden, waarin je elke wedstrijd kennis maakt met een andere spelvorm dan de standaard matchplay en strokeplay.

Matchplaycompetitie
Deze competitie bestaat uit een serie matchplaywedstrijden, allen gespeeld in het weekend. Het is een van de weinige mogelijkheden om de spelvorm matchplay te spelen.

Eclectic
Eclectic is een speciale vorm van strokeplay. Omdat er over meer dagen wordt gespeeld, kun je de score van de 18 holes van een eerdere dag verbeteren.

Rydercup
De Ryder Cup wordt om de twee jaar georganiseerd. Het is een wedstrijd over drie aaneensluitende dagen, waarin "Europa tegen Amerika" speelt. Ieder continent wordt vertegenwoordigd door drie teams van elk 12 spelers. Tijdens de Ryder Cup worden er verschillende matchplayvormen in teamverband gespeeld.

Semi Open 9 holes - met buddy
Op zaterdagmiddag organiseert Golfbaan Bergvliet in samenwerking met Golfclub Bergvliet een open wedstrijd over 9 holes. Wil je uitleg over bv. de spelregels of de scorekaart, dan kun je meelopen in een buddy flight. Je buddy geeft je ook tips in de baan. Iedereen met speelrecht op of strippenkaart van Golfbaan Bergvliet en met handicap 54 of lager kan deelnemen. Je hoeft geen lid van Golfclub Bergvliet te zijn.

Eéndaagse wedstrijden


Ledeninvitatiedag
Jaarlijks organiseert Golfclub Bergvliet een speciale dag voor haar leden, een mooie gelegenheid om met familie of vrienden te spelen, die geen lid zijn onze golfclub. De dag is geheel verzorgd, met baancatering, een hapje en drankje bij binnenkomst en aansluitend een etentje. Partners, die niet golfen, zijn tijdens het avondprogramma van harte welkom.

Heer vraagt dame en v.v.
Voor deze wedstrijd nodigen het ene jaar de dames een heer uit en het ander jaar de heren een dame. Dat mag niet je eigen partner zijn. Elk koppel speelt op de par3-baan drie keer een wedstrijd over 9 holes, telkens tegen een andere koppel. Gedurende de dag wordt een heerlijke lunch geserveerd.

Spelregelwedstrijd
De H&R Commissie organiseert jaarlijks een spelregelwedstrijd, waarbij je tijdens je ronde door de baan theorievragen krijgt voorgelegd. Aan het begin van het nieuwe seizoen en direct voor aanvang van de competitie is dit een mooie gelegenheid om je kennis van de spelregels op te frissen. Na afloop van de wedstrijd geeft de H&R Commissie op hole 19 tekst en uitleg.

Vlaggetjesdag / Handicartwedstrijd
Stichting Handicart maakt het mogelijk dat ook mindervalide spelers kunnen golfen door gebruik te maken van een buggy tegen gereduceerd tarief. Het inschrijfgeld van deze wedstrijd is wat hoger dan gebruikelijk en komt ten goede aan deze stichting.
De winnaars spelen een regiofinale en evt. de landelijke finale. Voorwaarde is wel dat de winnaar donateur is of wordt van de Stichting Handicart.

Oliebollenwedstrijd
In december organiseert het bestuur de oliebollenwedstrijd. Het thema van deze funwedstrijd laat zich niet moeilijk raden.

DUW dag
De DUW-dag, de Dank U Wel dag van Golfclub Bergvliet, is een wedstrijd voor alle vrijwilligers die zich, op wat voor manier dan ook, hebben ingezet voor onze golfclub.