Thema- en funwedstrjden

Recreatief karakter


Ledeninvitatiedag
Jaarlijks organiseert Golfclub Bergvliet een speciale dag voor haar leden, een mooie gelegenheid om met familie of vrienden te spelen, die geen lid zijn onze golfclub. De dag is geheel verzorgd, met baancatering, een hapje en drankje bij binnenkomst en aansluitend een etentje. Partners, die niet golfen, zijn tijdens het avondprogramma van harte welkom.

Heer vraagt dame en v.v.
Voor deze wedstrijd nodigen het ene jaar de dames een heer uit en het ander jaar de heren een dame. Dat mag niet je eigen partner zijn. Elk koppel speelt op de par3-baan drie keer een wedstrijd over 9 holes, telkens tegen een andere koppel. Gedurende de dag wordt een heerlijke lunch geserveerd.

Vlaggetjesdag / Handicartwedstrijd
Stichting Handicart maakt het mogelijk dat ook mindervalide spelers kunnen golfen door gebruik te maken van een buggy tegen gereduceerd tarief. Het inschrijfgeld van deze wedstrijd is wat hoger dan gebruikelijk en komt ten goede aan deze stichting.
De winnaars spelen een regiofinale en evt. de landelijke finale. Voorwaarde is wel dat de winnaar donateur is of wordt van de Stichting Handicart.

Spelregelwedstrijd
De H&R Commissie organiseert jaarlijks een spelregelwedstrijd, waarbij je tijdens je ronde door de baan theorievragen krijgt voorgelegd. Aan het begin van het nieuwe seizoen en direct voor aanvang van de competitie is dit een mooie gelegenheid om je kennis van de spelregels op te frissen. Na afloop van de wedstrijd geeft de H&R Commissie op hole 19 tekst en uitleg.

Rydercup
De Ryder Cup wordt om de twee jaar georganiseerd. Het is een wedstrijd over drie aaneensluitende dagen, waarin "Europa tegen Amerika" speelt. Ieder continent wordt vertegenwoordigd door drie teams van elk 12 spelers. Tijdens de Ryder Cup worden er verschillende matchplayvormen in teamverband gespeeld.

NGF Familietoernooi
In de maand september organiseert de NGF op landelijk niveau het NGF Familietoernooi. Jeugdspelers mogen een familielid uitnodigen, vader, moeder, opa, oma, oom, tante, neef of nicht, ook als zij geen lid zijn van de golfclub.

Eclectic
Eclectic is een speciale vorm van strokeplay. Omdat er over meer dagen wordt gespeeld, kun je de score van de 18 holes van een eerdere dag verbeteren.

Oliebollenwedstrijd
In december organiseert het bestuur de oliebollenwedstrijd. Het thema van deze funwedstrijd laat zich niet moeilijk raden.