Algemene informatie

NGF Competitie Voorjaar 2024

Wanneer je competitief bent ingesteld, graag aan wedstrijden deelneemt en wilt spelen tegen andere verenigingen, dan is de NGF-competitie iets voor jou.

Voor wie
Competitieve leden van Golfclub Bergvliet met een handicap van 36 of lager kunnen deelnemen aan deze competitie. Voor de senioren-competitie geldt een leeftijdsgrens van 50 jaar en ouder of 65 en ouder.

Spelvorm
Je team wordt in een poule met vijf teams ingedeeld. Er worden matchplay wedstrijden gespeeld van 18, 27 of 36 holes.

Wanneer
De competitie omvat vijf wedstrijddagen en wordt in april en mei gespeeld, met soms een start eind maart. Bij Golfclub Bergvliet kun je competitie spelen op:

Dames  
zondag 36 holes
zondag 18/27 holes
hoofdklasse en 1e klasse spelen 27 holes, lagere klassen spelen 18 holes
donderdag 50+ 18/27  holes
hoofdklasse, 1e en 2e klasse spelen 27 holes, lagere klassen spelen 18 holes
Heren  
zondag 36 holes
zondag 18/27 holes
hoofdklasse en 1e klasse en 2e spelen 27 holes, lagere klassen spelen 18 holes
vrijdag 50+ 18/27 holes
hoofdklasse, 1e en 2e klasse spelen 27 holes
lagere klassen spelen 18 holes
vrijdag 65+,18 holesWaar
Je speelt vier keer een uitwedstrijd, steeds op de baan van één van de andere teams uit de poule. Je bent één keer gastheer/gastvrouw voor de andere teams die op bezoek komen bij Golfclub Bergvliet. Je speelt dan zelf niet.

Kleding
Tijdens de wedstrijden draag je verplicht clubkleding, minimaal een polo en trui met clublogo. Je kunt deze aanschaffen tegen een gereduceerd tarief. De kleding wordt om de paar jaar vervangen.

Kosten
De kosten voor vijf wedstrijden bedragen ca. 350 euro. Dit is incl. ontvangst, lunch en diner, maar excl. drankjes. De captains spreken per poule onderling af hoe zij deze verrekenen. De kosten voor oefenwedstrijden op eigen initiatief betaal je zelf.