Vlaggetjesdag

Sponsorwedstrijd t.b.v. de Stichting Handicart

Sponsorwedstrijd / vlaggetjesdag
Golfclub Bergvliet organiseert jaarlijks een sponsorwedstrijd, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Stichting Handicart. Deze stichting maakt het mogelijk dat ook minder valide spelers kunnen golfen door gebruik te maken van een buggy tegen gereduceerd tarief. Wij bevelen deze sponsorwedstrijd dan ook van harte aan.
In 2023 heeft de wedstrijd € 965 opgebracht, waarvoor wij alle deelnemers hartelijk danken.

Op Koningsdag
De vlaggetjesdag wordt gehouden op 27 april, Koningsdag. De dresscode voor de dag is oranje en/of rood-wit-blauw.

Wedstrijd

  • De vlaggetjesdag is een funwedstrijd met spelvorm strokeplay.
  • Alle spelers slaan af van de oranje teeboxen.
  • Iedere speler krijgt een maximum aantal slagen dat hij mag slaan. Dit is de par van de 18-holes baan vermeerderd (71) met zijn extra slagen op basis van zijn handicap. Krijgt een speler bv. 24 extra slagen, dan mag hij maximaal 95 slagen spelen.
  • Heeft een speler zijn maximum aantal slagen behaald, dan zet hij zijn vlag op de plaats waar de bal is neergekomen. Toppers, die na 18 holes hun vlaggetje nog niet hebben geplaatst, vervolgen hun wedstrijd op de par-3 baan.
  • De speler, die zijn vlag het verste weg heeft gezet, wint de wedstrijd.


Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld, wat hoger is dan gebruikelijk, komt volledig ten goede komt aan Stichting Handicart. Het bedrag voor 2024 bedraagt € 7,50. Je kan je inschrijven via het golfdashboard.

Sponsors / loterij
Na afloop van de wedstrijd wordt er t.b.v. Stichting Handicart een loterij gehouden, die onder meer gesponsord wordt door Jumbo Golf en Paul Bright van Landgoed Bergvliet. Het voor Stichting Handicart ingezamelde bedrag wordt bekend gemaakt.

Prijsuitreiking
Tot slot volgt de prijsuitreiking. De winnaar mag samen met een zelf gekozen flightgenoot deelnemen aan de Handicart regiofinale. De enige voorwaarde hieraan is dat beide deelnemers donateur zijn van de Stichting Handicart.

Wedstrijdleiding
Sinds jaar en dag organiseren Adriënne en Sjaak van Veen de vlaggetjesdag. Heb je vragen dan kun je het best contact opnemen met Adriënne. Zij is bereikbaar via:
E: vlaggetjesdag@golfclubbergvliet.nl
M: 06-13414740

vlaggetjesdag-01.jpg
logo-handicart.png
vlaggetjesdag-02.jpg
vlaggetjesdag-03.jpg