Clubkampioenschappen Matchplay 2021

Knock-out Matchplay Clubkampioenschap 2021

Op 3 en 4 juli aanstaande starten de poulewedstrijden voor het clubkampioenschap matchplay. De halve finale en finale worden gespeeld op 31 juli en 1 augustus.
Gelijktijdig wordt op 1 augustus een matchplay wedstrijd georganiseerd voor alle deelnemers, die niet in de finale staan.

Er zal met uitzondering van de finale en halve finale worden gespeeld met flights van 4 personen waarbij iedere speler per 6 holes steeds tegen een andere speler uit de flight speelt. Na 3 x 6 holes heeft iedereen uit de flight tegen elke andere flightgenoot gespeeld. Op deze manier kan er sneller naar een eindstrijd worden toegewerkt.

De speeldagen

 • 3 juli - 1e poulewedstrijd
  De poulewedstrijd op 3 juli staat open voor alle leden van de golfclub, mits 16 jaar of ouder. Er wordt met flights van 4 personen gespeeld. Indien het aantal inschrijvingen geen veelvoud is van 4, dan komen de spelers die het laatst ingeschreven hebben op een wachtlijst. De spelwijze is 3 x 6 holes knock-out matchplay. Er gaan maximaal 16 spelers naar de volgende ronde.
   
 • 4 juli - 2e poulewedstrijd
  De 16 beste spelers van zaterdag spelen in 4 flights van 4 personen. De spelwijze is 3 x 6 holes knock-out matchplay. De nummers 1 en de nummers 2 uit een flight, in totaal 8 spelers, gaan door naar de halve finale op 31 juli.
   
 • 31 juli - halve finale
  De 8 beste spelers van 4 juli spelen in 2 flights van 4 personen. De spelwijze is volgens een reguliere matchplay-wedstrijd. De nummers 1 van de flights spelen op zondag om de 1e en 2e plaats en de nummers 2 om de 3e en 4e plaats.
   
 • 1 augustus - finale
  De nummers 1 van zaterdag 31 juli spelen om de 1e en 2e plaats. De nummers 2 spelen om de 3e en 4e plaats. Dus 2 flights van 2 personen. De speelwijze is een reguliere matchplay-wedstrijd.


Matchplaydag Golfclub Bergvliet - 1 augustus
Op de finale dag kunnen naast de finalisten ook alle afvallers van de poulewedstrijden en van de halve finale een matchplaywedstrijd spelen. Zijn er in deze wedstriijd nog tijden beschikbaar, dan kunnen leden, die niet aan het clubkampioenschap hebben deelgenomen, zich hiervoor inschrijven. Door deze wedstrijd voor de finale te spelen is er publiek voor de finalisten. Op deze manier wordt zondag 1 augustus Dé Bergvliet Matchplaydag.

Finaledag en corona
Op dit moment is het nog niet zeker of er een "ouderwetse prijsuitreiking" kan worden gehouden. Gelukkig worden de maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan afgebouwd. Zo nodig zullen we de prijsuitreiking aanpassen aan de dan nog geldende maatregelen.

Voor wie
Je kunt deelnemen als je 16 jaar of ouder bent.

Inschrijven
Als je aan dit evenement wilt mee doen, schrijf je dan nu, via Mijn Bergvliet, in voor de wedstrijd van 3 juli.
Inschrijven betekent dat je je vast legt voor alle speeldata, dus voor 3 en 4 juli en 31 juli en 1 augustus. Als je al bent uitgeschakeld, speel je op 31 juli vrijblijvend een matchplay-wedstrijd.

Extra handjes
Kun je niet alle dagen spelen en wil je toch de gezellige sfeer proeven dan ben je van harte welkom! Ook hulp is welkom: met spotters op hole 1 en andere hulp bij de matchplay-wedstrijd. Meld je dan bij de wedstrijdcommissie, die dat zeer zal waarderen! E-mail: weco@golfclubbergvliet.nl

Wedstrijdreglement

ck-matchplay-1.jpg