Clubkampioenschappen Matchplay 2022

Knock-out Matchplay Clubkampioenschap 2022

Op 11 juni aanstaande starten de poulewedstrijden voor het clubkampioenschap matchplay. De halve finale en finale worden gespeeld op 18 en 19 juni.
Gelijktijdig wordt op 19 juni een matchplay wedstrijd georganiseerd voor alle deelnemers, die niet in de finale staan.

Er zal met uitzondering van de finale en halve finale worden gespeeld met flights van 4 personen waarbij iedere speler per 6 holes steeds tegen een andere speler uit de flight speelt. Na 3 x 6 holes heeft iedereen uit de flight tegen elke andere flightgenoot gespeeld. Op deze manier kan er sneller naar een eindstrijd worden toegewerkt.

De speeldagen

 • 11 juni - poulewedstrijd
  De poulewedstrijd staat open voor alle leden van de golfclub, mits 16 jaar of ouder. Er wordt met flights van 4 personen gespeeld. Indien het aantal inschrijvingen geen veelvoud is van 4, dan komen de spelers die het laatst ingeschreven hebben op een wachtlijst. De spelwijze is 3 x 6 holes knock-out matchplay. Er gaan maximaal 16 spelers naar de volgende ronde.
   
 • 18 juni - halve finale
  De 8 beste spelers van 4 juli spelen in 2 flights van 4 personen. De spelwijze is volgens een reguliere matchplay-wedstrijd. De nummers 1 van de flights spelen op zondag om de 1e en 2e plaats en de nummers 2 om de 3e en 4e plaats.
   
 • 19 juni - finale
  De nummers 1 van zaterdag 31 juli spelen om de 1e en 2e plaats. De nummers 2 spelen om de 3e en 4e plaats. Dus 2 flights van 2 personen. De speelwijze is een reguliere matchplay-wedstrijd.


Matchplaydag Golfclub Bergvliet - 19 juni
Op de finale dag kunnen naast de finalisten ook alle afvallers van de poulewedstrijden en van de halve finale een matchplaywedstrijd spelen. Zijn er in deze wedstriijd nog tijden beschikbaar, dan kunnen leden, die niet aan het clubkampioenschap hebben deelgenomen, zich hiervoor inschrijven. Door deze wedstrijd voor de finale te spelen is er publiek voor de finalisten. Op deze manier wordt zondag 19 juni Dé Bergvliet Matchplaydag.

Voor wie
Je kunt deelnemen als je 16 jaar of ouder bent. Jeugdleden jonger dan 16 jaar mogen zich inschrijven mits zij op de dag van inschrijven een handicap hebben van 16.0 of lager.

Inschrijven
Als je aan dit evenement wilt mee doen, schrijf je dan nu, via Mijn Bergvliet, in voor de wedstrijd van 11 juni. Inschrijven betekent dat je je vast legt voor alle speeldata, dus voor 11 juni, 18 en 19 juni. Als je al bent uitgeschakeld, speel je op 19 juni vrijblijvend een matchplay-wedstrijd.

Extra handjes
Kun je niet alle dagen spelen en wil je toch de gezellige sfeer proeven dan ben je van harte welkom! Ook hulp is welkom: met spotters op hole 1 en andere hulp bij de matchplay-wedstrijd. Meld je dan bij de wedstrijdcommissie, die dat zeer zal waarderen! E-mail: weco@golfclubbergvliet.nl

Wedstrijdreglement

ck-matchplay-1.jpg