Algemene informatie

NGF Competitie Jeugd 2024

Wanneer je graag aan wedstrijden deelneemt en wilt spelen tegen andere teams, dan is de NGF-jeugdcompetitie vast iets voor jou.

Voor wie
Je kunt competitie spelen als je handicap 36 of lager is en als je ervaring hebt op de grote baan. In je team spelen alleen jongens of alleen meisjes, maar je team kan ook gemengd zijn.

Spelvorm
Je team wordt in een poule van vier of 5 teams ingedeeld. Afhankelijk van het aantal spelers dat wil meedoen en het niveau worden er jeugdteams ingeschreven op het gewenste niveau.
Wedstrijden kunnen bestaan uit 9-holes singles en 9-holes greensomes (team verband) of uit 18-holes matchplay singles en 18-holes matchplay greensomes (team verband).
Hierbij speel je tegen een jeugdlid van een andere vereniging.

Greensome format: Je speelt dan met een ander jeugdlid van Bergvliet samen tegen een tweetal van een andere club. Je slaat allebei af en vervolgens kies je de beste bal waarmee je om en om verder gaat.

Afhankelijk van aantal spelers die mee willen doen, zijn de competities voor zowel de Par3 als grote baan.

Wanneer
De wedstrijden worden op zondag gespeeld over het algemeen in juni en juli.

Waar
Je speelt drie of vier keer een uitwedstrijd, steeds op de baan van één van de andere teams uit de poule. Je speelt één keer thuis en bent dan ook gastheer/gastvrouw voor de teams die op bezoek komen.

En verder
Vaak wordt er na de wedstrijd nog eten verzorgd door de ontvangende vereniging.