2022-02-13-championscup-winnaar-2021

Wedstrijdverslag

13 februari 2022

Op verzoek hierbij de indrukken van deze dag.

De titelverdediger van de laatste happening, Cock van As, moest verstek laten gaan omdat hij op vakantie was. Uiteindelijk waren er 30 deelnemers die “de handschoen opgepakt hadden” om onderling te strijden om de grote wisselbeker die uitgestald stond op de wedstrijdtafel.
Ik maakte nog een foto van de eerdere winnaars, die op de beker vermeld stonden, in de veronderstelling dat het een utopie zou zijn deze nogmaals te winnen.

Onze voorzitter Wil Huijben had zich achter de wedstrijdtafel geposteerd en voorzag iedereen van de scorecard, die ook een vrijbrief was voor een gratis kop koffie.
We werden door Tom de Graaf in de laatste flight gestart. Bas, Wim en ik waren blij dat we uiteindelijk toch met zomergreens konden spelen. Het uitholen bij de spelwijze strokeplay gaf gelukkig geen vertraging, we hebben goed aansluiting kunnen houden op onze voorgangers.

Bij binnenkomst verzamelde iedereen zich in het achterste gedeelte van het restaurant van Landgoed Bergvliet en was het wachten op de uitslag.
Tom de Graaf deed de prijsuitreiking en vertelde dat het lang heel spannend was, omdat een aantal spelers een gelijk aantal netto score had en ook de stand na 9 holes, 6 holes en tot slot 3 holes helemaal gelijk was!
Toen onze flight als laatste binnenkwam was voorgaande niet meer relevant omdat Wim de tweede plaats had gewonnen en ikzelf precies mijn handicap had gelopen met een netto score van 71 slagen!
Dit was voor Wim en mij boven verwachting gelet op de deelname van een aantal zeer sterke en ook betere spelers, waaronder “single handicappers”.Na later bleek had Celine heel goed gelopen maar zoals ze zei de laatste 3 holes “verziekt”. 

Middels dit schrijven wil ik nogmaals de organisatoren Wil Huijben en Tom de Graaf bedanken voor het opofferen van hun vrije dag en het treffen van de nodige voorbereidingen.
Tevens bedank ik nogmaals mijn flightgenoten voor de gezellige sfeer tijdens de wedstrijd en wens ik alle deelnemers nog veel gezondheid en veel golfplezier voor de rest van het seizoen!

Chris Kokke

2022-02-13-championscup-2021-01.jpg