Clubkampioenschappen Matchplay 2020

Knock-out Matchplay kampioenschap 2020

Op 4 en 5 juli aanstaande starten de poulewedstrijden voor het clubkampioenschap matchplay. De halve finale en finale worden gespeeld op 29 en 30 augustus. Gelijktijdig wordt op 30 augustus een matchplay wedstrijd georganiseerd voor alle deelnemers, die niet in de finale staan.

De opzet in een nieuw jasje
Vorig jaar werden er groepen mensen aan elkaar gekoppeld, die vervolgens zelf hun wedstrijden moesten indelen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een finale dag in augustus.
Dit jaar is de opzet totaal anders. De voorrondes in juli en de halve finale zullen worden gespeeld volgens een afvalsysteem dat is geïnspireerd op het Belgian Knock-out en de Golf Sixes van 2019. Er wordt, met uitzondering van de finale, gespeeld in flights van 4 personen waarbij iedere speler per 6 holes steeds tegen een andere deelnemer uit de flight speelt. Zo heeft iedereen uit de flight na 3 x 6 holes tegen elke andere flightgenoot gespeeld. Op deze manier wordt er sneller naar een eindstrijd toegewerkt.
Dames en heren spelen in aparte poules.

De speeldagen

 • 4 juli - 1e poulewedstrijd
  De eerste ronde worden gespeeld op 4 juli. Er wordt in flights van 4 personen gespeeld. Indien het aantal inschrijvingen geen veelvoud is van 4, dan komen de spelers die het laatst ingeschreven hebben op een wachtlijst. De spelwijze is 3 x 6 holes volgens een aangepast knock-out matchplay spel. Maximaal 16 spelers gaan door naar de volgende ronde.
   
 • 5 juli - 2e poulewedstrijd
  De 16 beste spelers van zaterdag spelen in 4 flights van 4 personen. De spelwijze is 3 x 6 holes volgens een aangepast knock-out matchplay spel. De nummers 1 en de nummers 2 uit een flight, in totaal 8 spelers, gaan door naar de halve finale op 29 augustus.
   
 • 29 augustus - halve finale
  De 8 beste spelers van 5 juli spelen in 2 flights van 4 personen. De spelwijze is wederom 3 x 6 holes volgens een aangepast knock-out matchplay. De nummers 1 en 2 uit de flights gaan door naar de finale op zondag 30 augustus.
   
 • 30 augustus - finale
  De nummers 1 van zaterdag 29 augustus spelen om de 1e en 2e plaats. De nummers 2 spelen om de 3e en 4e plaats. Er wordt een normale matchplaywedstrijd gespeeld over 18 holes met 2 flights van 2 personen.


Matchplaydag Golfclub Bergvliet - 30 augustus
Op de finaledag spelen naast de finalisten ook alle afvallers van de poulewedstrijden en van de halve finale een matchplaywedstrijd. Door deze wedstrijd voor de finale te laten spelen is er publiek voor de finalisten. Op deze manier wordt zondag 30 augustus Dé Bergvliet Matchplaydag.

Corona-wurggreep
Doordat het golfspel nu in een corona-wurggreep zit, is het nog onzeker of er op 4 juli al gespeeld kan worden. Maar juli is nog een paar maanden verder, dus hopelijk is tegen die tijd de ziekte onder controle of zijn er richtlijnen die het wel mogelijk maken om wedstrijden te spelen. Als er tegen die tijd nog geen golf gespeeld mag worden of slechts beperkt, gaan we nadenken over plan B.

Voor wie
Je kunt deelnemen als:

 • jouw handicap 36 of lager is én
 • je 16 jaar of ouder bent.


Inschrijven
Als je aan dit evenement wilt mee doen, schrijf je dan nu, via Mijn Bergvliet, in voor de wedstrijd van 4 juli.
Inschrijven betekent dat je je vast legt voor alle speeldata, dus voor 4 en 5 juli en 29 en 30 augustus. Ook als je al bent uitgeschakeld, speel je op 30 augustus een matchplay wedstrijd.

Aangepast spel knock-out matchplay
Per match van 6 holes krijgt een speler drie punten voor een gewonnen match en één punt voor een all square match. De spelers met de meeste punten in een flight gaan door naar de volgende ronde. Indien meer spelers hetzelfde aantal punten hebben, dan bepaalt het netto aantal gewonnen holes de rangorde. Volgt daar nog geen beslissing uit, dan spelen de spelers met gelijke score hole 18 en wordt de rangorde bepaald door de kortste afstand tot de vlag. Een hole-in-one is het dichtste bij.
Per ronde worden er, op basis van hun resultaat, reservespelers aangewezen.

Wedstrijdreglement

De wedstrijdcommissie Golfclub Bergvliet

wedstrijden-binnenkort-2020-ck-matchplay-1.jpg
wedstrijden-binnenkort-2020-ck-matchplay-2.jpg