Wedstrijdverslag

2019-03-10-themawedstrijd-1.jpg
2019-03-10-themawedstrijd-2.jpg

Ti... ta... themawedstrijd


Ti… ta… themawedstrijd!... klinkt als tovenarij.

Golfclub Bergvliet organiseert jaarlijks en aantal clubwedstrijden ten behoeve van de leden. Een aantal van die wedstrijden werd jarenlang georganiseerd door enthousiastelingen. Klakkeloos werd aangenomen dat ze dat tot in lengte van dagen zouden blijven doen. De organisatie verliep altijd gladjes. Sommige leden beseften nauwelijks wie er nu eigenlijk bij de organisatie betrokken waren.

Begrijpelijkerwijs was hun inzet eindig en zo ontstonden er een aantal “vacatures” voor het adopteren van wedstrijden. Feit was dat bij gebrek aan leden die de organisatie op zich wilden nemen, er een aantal wedstrijden noodgedwongen niet door zouden gaan. Dus van de lijst van clubevenementen geschrapt zouden worden.

Gelukkig werd een aantal wedstrijden enthousiast geadopteerd door leden, behalve de matchplay themawedstrijden. NGF competitieteam heren 2 had al aangegeven de organisatie van een wedstrijd een keer op zich te willen nemen. Toen het verzoek daadwerkelijk kwam volgde er vrijwel direct actie om deze themawedstrijden vorm te gaan geven. Het ging om op vier verschillende data te spelen matchplay wedstrijden, waarvoor zowel individuele leden als koppels zich konden inschrijven, eventueel met wisselende partners. Zij moesten tijdens de wedstrijd stablefordpunten bijhouden op basis van de gezamenlijke teamhandicap, weliswaar met 75 procent handicapverrekening, om zodoende uit te komen op individuele dag- en overall winnaars.

Dat bleek een recept voor verwarring te zijn. Bij uitreiking van de scorekaarten en uitleg van de spelvorm voorafgaand aan de wedstrijden werd door de deelnemers nog begripvol en instemmend geknikt. Echter, bij inlevering van de kaarten moest worden geconstateerd dat een niet gering aantal flights een geheel eigen uitleg van de vooraf gegeven instructies had gehanteerd. Aan de ene kant waren er daarom flights, die gezellig maar helaas buiten mededinging, gespeeld hadden. Aan de andere kant (soms boze) deelnemers die claimden op basis van hun eigen berekening aanspraak te kunnen maken op een prijsje.

De poging matchplay en stableford te verenigen bleek vanaf het begin al een moeizame exercitie te gaan worden. Er was helaas geen eenvoudige toverformule voorhanden om tot een vlekkeloze puntenberekening te komen, die tot een voor iedereen aannemelijk resultaat zou leiden. Al met al heeft dit de trouwe deelnemers niet weerhouden mee te doen. Het feit dat gedurende deze themawedstrijden het maximale aantal zich inschreef geeft aan dat ondanks enige lichte wrevel, frustratie en onbegrip een groot aantal leden ging voor dit gezellige clubgebeuren. Dat meedoen aan clubwedstrijden veel meer is dan alleen punten scoren.

Punten werden er gescoord, jazeker!
De prijzen voor deze themawedstrijd nr. 3 (op 10 maart 2019) gingen naar Pasquale en John Meijer (3e plaats), Jacqueline Weterings en Adrienne van Veen (gedeelde 2e plaats). Martin Verhoogh en John Diertens waren beide winnaars van de dag. Zij namen de prijzen in ontvangst die ter beschikking gesteld zijn door de Stichting en de Golf Academy. In het overall klassement werden er drie prijzen verdeeld op basis van het resultaat over drie wedstrijden. De derde prijs ging naar Hettie Rietveld, de tweede prijs was voor Lody Sprangers, en op de eerste plaats eindigden ex aequo Angelique Weterings (foto) en John Dierten, met hierbij de vermelding dat de prijzen voor het overall klassement zijn bekostigd uit de wedstrijdinleg. Proficiat allen!

Dit evenement is, zoals gezegd, dit jaar spontaan opgepakt en met verve gedragen door herenteam 2, enkele leden in het bijzonder. Het heeft zeker bijgedragen aan de cohesie en gezelligheid binnen dit team. Misschien mede door alle inspanningen hebben de mannen van team 2 er een voldaan gevoel aan overgehouden. Zij nodigen hierbij ieder gezelschap binnen Golfclub Bergvliet, dames, heren, clubjes die iedere week spelen, competitieteams etc. uit om een clubactiviteit te adopteren en gezamenlijk de organisatie ter hand te nemen.
Het oppakken van dit soort (of andere) evenementen, als groepje maar ook als individu, is de enige manier om een club als de onze springlevend te houden. Hulde aan diegenen die dat al doen en hierbij een oproep aan allen die nog niet actief zijn binnen de club... anders dan wekelijks achter hun balletje aan lopen.

NGF team2
Sjef, Leo, Nico, Ben, Hein, Humphrey, Wim, Alexander.
 

Navigatie - Naar wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666