NGF Competitie Voorjaar 2019

2019-ngf-heren-3-27.jpg
ngf-voorjaar-2019-h3-27-verslag-1-1.png

Wedstrijdverslag Heren 3 - 27 holes


De kop is eraf


Figuurlijk: "De kop is er af", maar letterlijk ging de kop eraf van het team "De Woeste Kop", onze eerste tegenstander op de allereerste speeldag van de 2019 competitie Heren 27 holes zondag.
Het Bergvliet team (heren 3), je kent ons nog wel "die schapenkoppen uit Dordt" in zijn sterkste opstelling (Aad, Ed, Johan, Bert, Laurens, Toby) was te sterk voor de Woeste Kop: 14-4. De Woeste Kop werd gesloopt....

Hoe dat ging?
Weer even wennen..... Na een paar heerlijke warme dagen eind maart, draait afgelopen zondag 31 maart, de wind naar de oosthoek en was het bibberen op Reymerswaal. Koudddd, 8 graden en een keiharde oostelijke wind, dat wordt een moeilijke strijd. Dubbele lagen kleding, caps en mutsen(!) op. En raar maar waar, Bergvliet als het enig -niet Zeeuwse team- tussen de Zeeuwen. Dat hebben we geweten.... Ze hebben er van alles aan gedaan om ons buiten Zeeland te houden.

Op zondag laten ze de A4 bij Bergen op Zoom afsluiten en dat betekent voor ons omrijden via Antwerpen. Die nacht zetten die Zeeuwen ook nog eens de klok een uur vooruit en dus ook nog eens een uurtje korter slapen voor ons. En na dat alles kom je aan in Reymerswaal, in een omgevingstemperatuur van 8℃ en een oostelijke wind kracht 6, dwars over de baan. "Lekker weer" hoorden wij de Zeeuwen zeggen. En nul komma nul beschutting op deze baan. Alles open en in aanvang hoorden wij niets anders dan "fore, fore", schreeuwen door de baan. Ballen werden door de keiharde wind opgepakt en vlogen in westelijke richting dwars over.

Alles weer stijf van de kou en dan maar weer proberen een goed Matchplay resultaat neer te zetten. Dat valt niet mee en wij merkten dat niet alleen wij, maar ook de tegenstander last had van kou en zenuwen.

De "Woeste Koppen"
Onze opponent "De Woeste Kop(pen)" deed zijn naam eer aan. Paar kerels van twee meter hoog en in omvang bijna net zo dik, woeste baarden, deden ons ons in eerste instantie meteen al schrik aanjagen. Wij, op eentje na (hè Bert?) gladgeschoren, goddelijk afgetrainde lijven, gemiddeld 75-80 kg, met een gemiddelde lengte van 1,80 mtr, niet "woest", maar wel boordevol met techniek, moesten maar laten zien dat kracht niet alles was.

De tegenstander had een honkballer in het team, die bizarre afslagen had van 300 mtr, ongelooflijk....! Maar zijn vervolgslagen waren van eenzelfde aard en in de meeste gevallen veel te ver. Een andere tegenstander, zo groot, zo dik, dat deze vervoerd werd in een buggy (wist niet beter of dit was niet toegestaan in de herencompetitie). Wat kan je daar van verwachten? Je zou denken dat daar geen normale swing mogelijk is en dat klopt! Echter veel techniek met de armen en polsen resulteerde in verbazende slagen en goede resultaten.

Eind van de dag
Afgemat; zo’n 6 uurtjes door de baan gelopen, de zenuwen de baas gebleven (zo is matchplay). Dan heb je het mentaal en fysiek wel even gehad. Maar.... we hebben gewonnen! Mooi resultaat! En daar gaat het om!
Afsluitend een lekker glas, een mooie stuk vis (dat hebben die Zeeuwen dan weer wel), gieren van de lach en terug naar huis. De slagboom bij Bergen op Zoom was die avond weer open om "de niet Zeeuwen" zo snel mogelijk via Brabant naar huis te lozen.

Volgende week naar de Britse grens
Nog verder Zeeland/Zeeuws Vlaanderen in.... Voor mijn gevoel ligt dat tegen de Britse grens aan..... ‘Axel’ (golfbaan de Woeste Kop). Het zal wel "bijltjesdag" (Engelse woord "Axe") worden. Onze tegenstander dan is het team van Grevelingenhout, welke eenzelfde uitslag had 14-4 tegen het team van de Zeeuwsche. Bergvliet en Grevelingenhout op papier dus gelijkwaardig..... Wij zullen zien welk team er op het hakblok gaat in Axe(l).

Namens Heren 3 (27 holes)
Toby Kooyman
 

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666