NGF Competitie Voorjaar 2019

ngf-voorjaar-2019-h1-sr-27-verslag-4-1.jpg

Wedstrijdverslag Heren 1 SR - 27 holes


10 Mei - De laatste NGF wedstrijd


Eerste!
Zoals jullie nog wel weten, is de NGF competitie weer ten einde. Afgelopen vrijdag was de laatste wedstrijddag. Deze vond plaats in het mooie, maar ver weg gelegen Maastricht. Dus moesten we vroeg op om de zo lastige files voor te zijn.
En zoals vaak het geval is, was dit ook hier het geval. Zij die van ver komen, komen niet vaak te laat, maar zijn er vaak als eerste. Dus Bergvliet was er ook als eerste.

Laatste?
En het ging vandaag nog ergens om. Het was niet zomaar een afsluiting van de competitie. Nee integendeel, er stond nog veel op het spel. De kampioen was nog niet bekend en de nummer 2 dus ook niet. Toch wel belangrijk want zowel de kampioen als ook de nummer 2 promoveren naar de 4e klasse. En ja, ook de rode lantaarndrager was nog niet helder. Want zowel Bergvliet als ook de gastheer Maastricht konden op de laatste plaats eindigen. Ik hoor u al denken, dat is toch prima, jullie wilden niet promoveren. Ja dat klopt, maar we wilden ook niet als laatste eindigen. Dat dat niet mee zou vallen, leest u verder op.

De wedstrijd
Bergvliet had het in zijn laatste partij niet getroffen. Onze spelers moesten n.l. tegen de gedoodverfde kampioen Prise d'Eau. Een sterk team, dat na 4 partijen bovenaan stond en als zij wonnen van Bergvliet kampioen zouden worden. Bergvliet moest winnen om van de laatste plaats af te komen, want hun doelsaldo was minder dan dat van Maastricht. Dus de heren konden aan de bak.

Ai
Dat was jammer, de doubles werden geen van allen gewonnen, dus met de pauze stond Bergvliet met 6 tegen 0 achter. Dat was geen goed begin. Het betekende dat het bij de singels moest gebeuren. Lastig was dat de tegenstander een net iets lagere handicap had dan Bergvliet. Maar vol goede moed gingen de heren aan de slag. We gaven ons niet zomaar gewonnen.
Maar helaas ook hier gingen de punten verdiend naar Prise d'Eau. Er werd 1 singel gewonnen en 1 gelijk gespeeld, dus met een totaal van 15 tegen 3 gingen onze heren moe maar voldaan richting clubhuis. En daar werd het heel gezellig.
Het betekende wel dat Prise d'Eau kampioen werd en dat Bergvliet op de laatste plaats eindigde.

Een brok meer ervaring
Onze captain Peter van Engelen feliciteerde Prise d'Eau met het kampioenschap en gaf tevens aan dat ook Bergvliet flink heeft gewonnen, maar dan aan ervaring.
Rest mij u nog te vertellen dat ook de Dommel promoveerde naar de 4e klasse, na een spannende wedstrijd tegen Princenbosch. Princenbosch pakte net naast de promotie, maar ook zij zaten daar niet mee.

Hoe dan ook het was weer een geslaagde competitie, boordevol spanning en leuke mensen. Op naar 2020.

Cees van Nispen
 

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666