NGF Competitie Voorjaar 2019

2019-ngf-heren-1-27.jpeg

Wedstrijdverslag Heren 1 - 27 holes


Wij mogen gastheer zijn


Zondag 28 april 2019

Nog in de race
De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig, maar op een paar kleine buitjes na is het meegevallen.
Nadat we de teams ontvangen hebben met koffie en thee en een heerlijk worstenbroodje heeft Ton Frijters de flights gestart en hebben Jan van Lierop en Herman Pheninckx op hole 1 staan spotten.
Er was vandaag alles mogelijk, drie teams waren nog in de race voor een kampioenschap te weten De Gulbergen, Princenbosch en Prise d'Eau. De twee laatstgenoemde teams speelden tegen elkaar en dat werd een eclatante overwinning voor Prise d'Eau met 15-3 met name in de singles.

Tot zijn knieën in het water
Na de ochtendsessie stond het bij beide wedstrijden 4-2 en begonnen alle teams aan de voortreffelijke lunch. Er was soep, vers gebakken brood en de gebruikelijke kroket.
De middagsessies met de singles werden op hole 10 gestart en na anderhalf uur was iedereen onderweg. Een speler van Prise d'Eau was zo fanatiek om op hole 10 uit het water te slaan. Daarmee verstapte hij zich en stond uiteindelijk tot zijn knieën in het water. Na een belletje naar onze receptie werd hem droge kleding gebracht. Hij had misschien al een voorgevoel want hij had keurig twee setjes bij. Na een kleine verkleedpartij op hole 12 met wat oponthoud, konden de spelers verder.
De Gulbergen won na de ochtendsessie ook de middagsessie, wat gunstig is voor ons, want daarmee blijft Toxandria op de laatste plaats.

Wie heeft de meeste kansen?
Na afloop was er tijd voor een drankje en hapje en zijn we om 19.30 uur aan tafel gegaan voor het diner. Tijdens het diner uiteraard de nodige speeches, waarin alle captains de theoretische kansen op kampioenschap dan wel degradatie uit de doeken deden. Prise d'Eau heeft de beste papieren, want zelfs met een 14-4 nederlaag worden zij nog kampioen. De Gulbergen blijft hopen want niets is onmogelijk en Toxandria moet van ons winnen om erin te blijven. Wij hebben aan gelijkspel voldoende, het wordt nog spannend.

Bas van der Veeke
 

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666