NGF Competitie Voorjaar 2019

2019-ngf-dames-2-27.jpg
ngf-voorjaar-2019-d2-27-verslag-5-2.jpg

Wedstrijdverslag Dames 2 - 27 holes


Ons "super team" is kampioen
 

Laatste en spannende competitiedag dames 2

Hoe gaaf zou dat zijn!

Voordat "DE" grote dag was aangebroken was het onderwerp: "we zouden weleens kampioen kunnen worden op de laatste speeldag". We moesten die dag dan nog wel met 10-8 winnen. Hoe gaaf zou dat zijn! Een team wat elkaar bijna niet kent, eigenlijk nog nooit als team met elkaar heeft gespeeld. Dat zou de verrassing van de competitie kunnen worden.

Wat een hecht team
En toen was de dag aangebroken, zondagochtend de 12e mei. De zon stond al vroeg aan de hemel met blauwe lucht. Zou de afsluiting van de competitie echt een mooie zonnige dag worden? Zou het kunnen? Hebben we ons niet te verheerlijkt op een eventuele geweldige afsluiting van onze laatste competitiedag? Omdat we dus kampioen konden worden, was bijna ons gehele team (op één persoon na) er bij, inclusief caddie Ed. Dit geeft echt aan wat een hecht team we zijn geworden.

Bibberende handjes
Zoals altijd startten we met koffie en wat lekkers. We hoorden we van de teamcaptain wie vandaag als koppels de baan in zouden gaan, om zich op te kunnen maken voor de eerste helft, de dubbels. Iedereen was enthousiast en ging zeer gemotiveerd de baan in. Soms toch ergens met een beetje bibberende handjes en knikkende knietjes. Iedereen zat gelukkig in een goede vipe, want we haalden voor de lunch de maximale score van 6 punten binnen. Nog 4 punten te gaan!

Knikkende knietjes
Met z’n allen genoten van de lekkere lunch, met een soepje, kroketje, broodjes met beleg etc. Onze buikjes waren weer gevuld, we konden er weer tegen aan. Met goede moed gingen we richting de teebox. De singles gingen de baan in. Flight na flight zagen we ze gaan en kwamen we ze weer tegen ergens in de baan. Zelf was ik als vijfde gestart en keek voor en achter me wie er nog steeds in de baan liepen. Soms kreeg je handgebaren die een stand moesten aangeven, maar wat je net niets zag. Shit, potjandorie, nu weten we het nog niet. Is die duim nou omhoog of omlaag? Stak ;ze nou 4 of 3 vingers op?

We hadden geen idee
De eerste 2 punten in de middag waren inmiddels binnen. Maar dat wist vrijwel niemand, ik ook niet. En ja dan is het voor iedereen focussen en ervoor gaan. Mijn aankomst bij hole 18, ja helaas had ik er 18 nodig voor een gelijk spel, zag ik twee personen, een lange en een kleintje, bij het clubhuis enthousiast springen met de handen in de lucht. Hé, dat waren mijn team maatjes! Yeah, zouden we hebben het gehaald! Kampioen! Echt?Proosten en knuffelen
Met z’n allen zijn we het eerste uur gemakkelijk doorgekomen proosten, knuffelen en schouderklopjes geven. Hierna ging iedereen fris en fruitig aan tafel voor een heerlijk buffet. Wij waren inmiddels met z'n elven. Speelsters die vandaag niet speelden kwamen ook en de vriend van ons Sophie was erbij. Hij had al zoveel gehoord over al die moeders. Het was een gezellige bedoening. Toen kwamen de verrassingen: speeches, buttons met een beker, bloemen en nog meer speeches.

Gewoonweg TOP
Onze captain benadrukte hoe we als samengeraapt zooitje een geweldige prestatie hadden neergezet, als een heel hecht en gezellig team. Gewoonweg TOP tijdens deze eerste competitie, chapeau dames. Verder alle andere teams natuurlijk bedankt voor de gezellige en strijdvaardige dagen.

Een cap en nog veel meer
Hierna werd onze captain Franka door onze co-captain Rian in het zonnetje gezet. Een toepasselijke cap met de tekst CAPTAIN en een mooie kaart met een persoonlijke note van de aanwezige speelsters. Verder ontvingen alle speelsters nog een leuk armbandje. Natuurlijk volgde buiten nog een gezellige teamfoto met de bloemen voor een nog kleurrijker geheel en toen gingen we onze borden en buikjes vullen. Absoluut verdiend na een geweldige leuke laatste competitiedag.

Wat vonden we zelf van ons team?
Ik heb de dames en onze caddie gevraagd naar hun mening over de competitie met een team geheel onbekende mensen. Het volgende is daar uit gekomen:

  • Geweldige ervaring…tussen véél vrouwen!
  • Trots op "mijn team".
  • XXXL.
  • Buitengewoon gezellig. Wat een leuke ladies allemaal.
  • Super gezellig en gemotiveerd team.
  • Opvallende ongelooflijke goede teamspirit.
  • Teamspirit en gezelligheid.
  • In één woord "goud".
  • Super gezellig team.
  • Als of we elkaar al jaren kennen!

Ik kijk er al weer naar uit om volgend jaar met dit team de strijd aan te gaan in de 2e klasse. Winst is altijd het doel maar als je geen gezellig team hebt, met de neuzen dezelfde kant op, kom je er niet. Wij hebben en zijn een "super team"!

Franka en Alba
 

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666