NGF Competitie Voorjaar 2019

2019-ngf-dames-2-27.jpg
ngf-voorjaar-2019-d2-27-verslag-4-1.jpg

Wedstrijdverslag Dames 2 - 27 holes


28 april competitie op Het Woold tegen De Kurenpolder


Sorry, sorry
We hadden twee weken om ons te bezinnen op onze strategie. Onze tegenstander "De Kurenpolder" had al zeer goed gepresteerd en was gegadigde voor het kampioenschap. Ze kwamen deze competitie als een duveltje uit een doosje, gezien hun (hogere) HCP’s en de uitmuntende uitslagen. Dus afgesproken dat we om 8.15 uur bij de carpool in Gilze zouden staan. Vrijwel iedereen was er om 8.10 uur en toen ging de telefoon………… sorry, sorry, sorry ik ben er pas over 10 minuten……….. Uiteindelijk waren we allemaal ruim op tijd op golfbaan Het Woold en gingen we aan de koffie/thee en heerlijk appelgebak met slagroom, mmmmmm.

Een topresultaat
De starttijd naderde, dus we waren op onze hoede en moesten goed presteren om de strijd aan te gaan voor het kampioenschap. In de ochtend startten we op hole10 vol goede moed aan de greensomes. Deze resulteerden na 9 holes in 3 winstpartijen. Namelijk 3/2, 1 up en 2 om 1, een topresultaat waar we heel blij mee zijn en op de goede weg.

Een bodempje leggen voor de middag
Toen konden we genieten van een overheerlijke lunch. Deze was zo lekker, dat we eigenlijk iets te veel gegeten hadden en gelukkig hadden onze tegenstanders hier ook last van.
Ook nu toch weer gefocust de baan in, wetende dat de andere teams, Stippelberg en Gendersteyn, in de ochtend een ongunstige uitslag voor ons hadden neergezet. Om het niet aan het toeval over te laten moesten we voor winst met grote uitslagen gaan.

We misten er vijf
Onderweg waren er nog enkele speelsters ongerust, omdat moeder Meerkoet in de ochtend nog acht jonkies had en in de middag nog maar drie……. Niet iedereen heeft dit gadegeslagen, dus dat was nog gespreksonderwerp bij het diner. Met oooooh’s en aaaaaa’s.

Grote uitslagen?
De uitslagen in de middag waren zoals we gehoopt hadden. Alle punten binnengehaald en met 18-0 de maximale score neergezet. Het andere doel om de uitslagen zo hoog mogelijk te laten zijn, hebben we ook heel goed gedaan. De scores van 7/5, (2x) 6/5, 4/3 en (2x) 3/2 waren tegen deze tegenstander nog nooit zo hoog geweest, overigens in de hele competitie nog niet. Dus chapeau dames!!!

Over de flipover
Toen kwam het moment, dat we hoopten dat Gendersteyn niet ook de volle 18 punten zou scoren……. Op de flipover werden de standen genoteerd als er een flight binnenkwam. Eerst probeerden ze ons te misleiden door 0-18 te noteren, waardoor we de laatste competitiewedstrijd minimaal met 14-4 moesten winnen. Uiteindelijk kwam er een correctie dat de stand 4-14 was geworden, waar wij heel blij mee zijn. Bedankt De Stippelberg.

Omkoping, ook hier al
Hierna gingen we aan een heerlijk hoofdgerecht met een hoop gezelligheid en mogelijkheden tot omkoping. Uiteindelijk gaan we natuurlijk voor een eerlijke strijd en dat de beste mogen winnen.
Op naar 12 mei tegen Het Woold op golfbaan Gendersteyn.

Een zeer tevreden captain die de pen doorgeeft aan ..... ???
 

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666