Matchplaywedstrijd 2022

Wie heeft er dit jaar gewonnen?

Celine en Alan clubkampioenen Matchplay 2022

Celine van Veen en Alan Gandy zijn zondag 19 juni gehuldigd als clubkampioen Matchplay 2022. 

Celine en Alan zijn de terechte winnaars van dit jaarlijkse clubkampioenschap. Beiden spelers behoren met hun single handicap van respectievelijk 5.9 en 7.7 tot de betere spelers van onze Golfclub. 
Dit resultaat logenstraft de bewering, dat lagere handicappers worden benadeeld bij het 3 x 6 knock-out Matchplay systeem. Bij Matchplay over 18 holes kan je een foutje permitteren en heb je de mogelijkheid om eventuele missers te herstellen in de rest van de ronde. Bij het 3 x 6 systeem kan je je geen fouten permitteren en moet je alle 18 holes geconcentreerd spelen.
Alleen de heren hebben de 3 x 6 knock-out gespeeld; door het beperkte aantal spelers hebben de dames in de voorronde één tegen één Matchplay gespeeld. Er diende naar een ½ finale van 4 spelers te worden toegewerkt, zodat een kruisfinale mogelijk is.

Kruisfinale 18 juni 
Dames
Celine van Veen - Adriënne van Veen - winnares Celine
Franka Martens - Jacqueline van Dongen - winnares Franka

Heren
Alan Gandy – Tom de Graaf - winnaar Alan
Ruud Ekelschot – Ben van der Linden - winnaar Ruud

Het was jammer, dat publiek niet de baan in mocht. Celine en Adriënne waren zo goed aan elkaar gewaagd, dat ze na 18 holes nog all square stonden en daardoor een play off speelden. Op hole 1 en op hole 2 was het nog niet beslist, zelfs niet nadat Adriënne op hole 2 een birdie sloeg. Celine liet zich niet uit het veld slaan en maakte eveneens een birdie op hole 2. Pas op hole 3 wist Celine de winst naar zich toe te trekken. Beide dames hielden het dus 21 holes vol: een knappe prestatie met die tropische temperatuur! 

Finaledag 19 juni 
De finaledag begon met een temperatuurverschil van 15 graden ten opzicht van zaterdag en regen. Kompleet andere weersomstandigheden! De regen verdween gelukkig snel en het werd prima golfweer!

3 x 6 Matchplay vrije inschrijving gewonnen door Alba en Steven
Vooruitlopend op de wedstrijd om de plaatsen 1 / 4 is opnieuw een 3 x 6 Matchplay wedstrijd gespeeld, deels om de afvallers van de voorronde nog een leuke wedstrijd te bieden maar ook om leden die geen mogelijkheid hebben om 3 dagen te spelen toch kennis te laten maken van dit leuke spelsysteem.
Dit leverde uiteindelijk 2 winnaars op Alba Ghering bij de dames en Steven Fijneman bij de heren.

Finalewedstrijd 
Bij de dames namen Franka en Celine het tegen elkaar op om de 1e en 2e plaats. Al snel werd duidelijk dat er bij Celine alles lukte en dat Franka ondanks haar eerdere goede spel op zaterdag weinig weerwoord had tegen Celine.
Adriënne won van Jacqueline zij verdeelden de 3e en 4e plaats. Jacqueline viste daardoor wat betreft de bloemen achter het net, maar dat wist ze keurig op te lossen met originele Bergvliet bloemen.

De herenfinale om plek 1 en 2 werd een strijd tussen Alan en Ruud. Alan trokt daarbij aan het langste eind! Ruud werd verdienstelijk 2e! Hij ontving hiervoor een gekortwiekte prijs (wordt opgelost!)
De 3e plaats was voor Ben, hij liet met ijzersterk spel Tom al bij hole 12 zijn hielen zien.

Uitslag clubkampioenschap
Dames:
1. Celine van Veen
2. Franka Martens
3. Adriënne van Veen
4. Jacqueline van Dongen 
Heren:
1. Alan Gandy
2. Ruud Ekelschot
3. Ben van der Linden
4. Tom de Graaf

Bloemen en bubbels
Naast de prijswinnaars was er dit keer ook een bloemetje voor Gerrie van Veen een van de meest trouwe deelnemers aan de clubkampioenschappen! 
Een fles bubbels voor Humphrey; hij heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen om dit kampioenschap tot in de puntjes te organiseren. Dat was zeker een opgave met de steeds wisselende samenstelling van de flights ten gevolge van afzeggingen.
De organisatie bedankt ook Wil Huijben en Peter Kool die op het allerlaatste moment invielen bij respectievelijk de voorronde en de vrije inschrijving 3 x 6 Matchplay wedstrijd op zondag.

Matchplay kampioenschap 2023 
Ondanks de matige belangstelling kan er teruggekeken worden over een geslaagd kampioenschap. Na afloop was het buitengewoon plezierig om met de hele spelersgroep in het restaurant een drankje te nemen!
Wel hopen wij van harte dat er volgend jaar meer deelnemers zijn. Zo’n Matchplay wedstrijd is absoluut de moeite waard! 
Wij zijn blij met het aanbod van een aantal spelers, die er aan willen bijdragen om van dit kampioenschap weer bruisend en vitaal evenement te maken!

Club kampioenschap Strokeplay op 3 en 4 september.
Graag attenderen wij op het aanstaande clubkampioenschap Strokeplay op zaterdag 3 en zondag 4 september. Daar is nu al voor in te schrijven; graag zien wij een massale inschrijving!

De wedstrijdcommissie.

2022-matchplay-winnaars-01.jpg
2022-matchplay-winnaars-02.jpg
2022-matchplay-winnaars-03.jpg
2022-matchplay-winnaars-10.jpg
2022-matchplay-winnaars-06.jpg
2022-matchplay-winnaars-07.jpg
2022-matchplay-winnaars-04.jpg
2022-matchplay-winnaars-08.jpg
2022-matchplay-winnaars-05.jpg
2022-matchplay-winnaars-09.jpg