Maandmedal 2022 Finale

Wedstrijdverslag

Maandmedal Finale 2022.

Zaterdag 8 oktober werd de Maandmedal finale 2022 gespeeld. Het weer was prima en ook de baan lag er prima bij. De fairways waren weer mooi groen en de greens behoorlijk snel. Kortom ideale omstandigheden voor een goede score. Top geregeld Perry en de rest van het greenkeeper team. 
Door werkzaamheden aan de baan was er voor hole 16 en 17 een ‘verplichte score’ van netto par. Voor sommigen was dit wellicht een tegenvaller maar ik denk dat de meeste deelnemers blij waren met deze reeds vastgestelde score

Ruim 40 deelnemers verdeeld over de categorieën Strokeplay en Stableford gingen vanaf 08.30uur de baan in. Helaas hadden wij een paar late afmeldingen als gevolg van persoonlijke omstandigheden waaronder ook van enkele deelnemers die hoog gerangschikt waren in het tussenklassement. Dat betekende automatisch meer perspectief op een hoge eindklassering voor de overige deelnemers. Niet meedoen aan de finale betekent namelijk automatisch dat je niet als eindwinnaar uit de bus kunt komen.
Zowel bij de Strokeplay als Stableford zorgde deze finale ronde dan ook nog voor de nodige verschuivingen in het eindklassement.

STABLEFORD
De dagwinnaarwas Henk Boogaard die met 42 punten een grote voorsprong had op de nummer 2, Ruud Dekkers en de nummer 3, Sjef de Wit die beiden een score van 35 punten noteerden. 
De eindwinnaar van de MaandmedalStableford was Lianne van der Heijden die met een score van 133 punten een gelijk aantal punten behaalde als Agnes Maenhout waarbij de score van de finale de doorslag gaf. Lianne noteerde 33 punten en Agnes 28. Na vorig jaar als 2e te zijn geëindigd, was Lianne dus dit jaar nummer 1.
Ook de nummers 2 en 3 eindigden met een gelijk aantal punten, namelijk 129 en ook hier moest de score van de finale de eindstand bepalen. Hierdoor werd Wim Mooijekind 3e en Bas van der Veeke 4e.

Maandmedal Kampioenen Stableford 2022:
1.Lianne van der Heijden133 punten    
2. Agnes Maenhout133 punten
3. Wim Mooijekind129 punten    

STROKEPLAY
De dag winnaar was Jos van der Heijden met een netto score van 70 slagen, gevolgd door Jacqueline van Dongen met 72 slagen op de 2e plaats en Marcel Ike op de 3e plaats met 73 slagen netto.
Ook de finale van de Strokeplay was erg spannend. Want ook hier waren de verschillen erg klein. Helaas was ook dit jaar de nummer 1 van het tussenklassement, Vincent van Witteloostuyn verhinderd.
Het waren de dames die dit jaar mede daardoor de dienst uitmaakten in het eindklassement met als grootste kanshebbers ‘good-old’(positief bedoeld hoor Jacqueline!) Jacqueline van Dongen en de 2 jongedames Celine van Veen, die al meerdere jaren een van de prijzenpakkers van de vereniging is en het aanstormend talent Stacey van der Vliet die dit jaar voor de 1e keer met de Maandmedalwedstrijden meedeed. 
Uiteindelijk was het Jacqueline die met een knappe ronde van 72 slagen netto de overall winnares werd. Op de voet gevolgd door Celine met op de 3e plaats Stacey. En ook hier waren de verschillen in punten erg klein.

Maandmedal Kampioenen StrokeplayNetto 2022:
1. Jacqueline van Dongen288 slagen
2. Celine van Veen 292 slagen
3. Stacey van der Vliet 294 slagen

De verschillen bij de bruto strokeplay waren voor de finale iets groter. Door een goede slotronde werd dit kampioenschap gewonnen door Celine van Veen met op een knappe 2e plaats Stacey van der Vliet  op korte afstand gevolgd door Aad van Vugt.

MaandmedalKampioenen StrokeplayBruto 2022:
1.Celine van Veen punten328 slagen
2.Stacey van der Vliet 347 slagen
3.Aad van Vugt 348 slagen

Als MaandmedalWedstrijdcommissiefeliciteren we uiteraard alle winnaars en bedanken we iedereen die van deze maandmedals eensucces hebben gemaakt. Dat zijn natuurlijk de deelnemers, de medewerkers van de horeca en uiteraard ook de greenkeepers.
Voor sommige van de leden van decommissie was dit de laatste wedstrijd die zij georganiseerd hebben.  Zowel Jos als Angelique stoppen met hun activiteiten. Dat betekent dat de commissie op zoek is naar nieuwe actieve leden die graag een steentje bij willen dragen om de traditie van de Maandmedal door te laten gaan. Hoe en in welke vorm dat is nog open, de golfsport verandert dus zullen wij mee moeten veranderen. Dus als er leden zijn met creatieve vernieuwende ideeën voor deze wedstrijden meld je dan via de mail bij Lianne of de WeCo.
Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier de komende maanden en hopelijk zien wij jullie en nog meer leden terug tijdens de wedstrijden van volgend jaar.

Sportieve groeten,
Lianne - Angelique - Jacqueline - Vincent en Jos

2022-maandmedal-finale-stableford.jpg
2022-maandmedal-finale-strokelplaybruto.jpg
2022-maandmedal-finale-strokelplaynetto.jpg

Stableford kampioenen

2022-maandmedal-kampioenen-stableford.jpg

Strokeplay kampioenen

2022-maandmedal-kampioenen-strokeplay.jpg