20 jarig lustrumviering van de golfclub

Wedstrijdverslag

Vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli jl. werd het feestelijk 20-jarig jubileum van Golfclub Bergvliet gevierd. Wij vierden de vrijdag mee. De dag begon met het spelen van een 18-holes shotgun-wedstrijd, waaraan veel clubleden deelnamen.
We werden door de lustrumcommissie hartelijk ontvangen met koffie en een jubileum-petitfour. Vele deelnemers waren in de geel/groene logokleuren gekleed waardoor het geheel er zeer feestelijk uitzag, niet in de laatste plaats door de gele en groene ballonnen die overal in de zaal hingen. De voorzitter opende de ochtend en de lustrumcommissie, die die dag al vroeg in touw was, gaf tekst en uitleg over de wedstrijd.
Per team van 4 werden de captains naar voren gevraagd voor een extra instructie. De reguliere par 4 en 5 holes van Bergvliet waren verdeeld in een spel hole en een korte par 3 hole. Er mocht alleen gespeeld worden met ijzeren en hybride clubs tot en met 5. Dus ook over onze veiligheid was goed nagedacht. En zo leren we nog eens met onze ijzers te slaan ook!

Op hole 1 troffen de spelers een “beat the pro” aan, waarvan het de bedoeling was dat de spelers dichter bij de vlag kwamen dan de pro. Aangezien de “pro” wegens corona helaas verstek moest laten gaan, nam de voorzitter met verve de honneurs waar. Respect voor onze voorzitter want op slechts een enkeling na heeft hij alle flights gewonnen! Dit alles voor het goede doel natuurlijk, want alleen op de eerste dag werd al € 650 opgehaald voor de Stichting Fietsmaatje uit Oosterhout.
Tijdens de ronde stonden de spellen centraal, wie daar goed scoorde kreeg veel punten. Er waren allerhande spellen, een neary met een reusachtige champagnefles, een longest en op meerdere holes waren vlakken uitgezet. Sommigen waren vierkant van vorm, andere waren rond, er lagen zelfs omgekeerde paraplu's klaar om in te chippen. Nou dat viel niet mee! Ook voor een drankje en hapje werd gezorgd.

Na afloop van de wedstrijd stond er voor iedereen een ”gele peter” klaar en was het wachten op de uitslag. Daarna sloten sommige partners aan en werden we getrakteerd op een fantastische barbecue. Complimenten voor de keuken. ‘s Avonds was het optreden van de beroemde Italiaanse zanger Gino. Het optreden was goed en velen maakten een dansje op de dansvloer of zongen een deuntje mee.
In de loop van de avond konden we al foto's kijken en zien of we er goed opstonden. Aan werkelijk alles was gedacht.
Het was een inspannende en zeer geslaagde feestdag. Zaterdagochtend vroeg draaiden wij ons nog eens lekker om, terwijl de lustrumcommissie op herhaling mocht voor ongetwijfeld nog een geslaagde feestdag.

Dank je wel en goed gedaan!
Herman en Ankie Lier
 

lustrum-vrijdag-27.jpg
lustrum-vrijdag-26.jpg