Wat is er bij Bergvliet anders

plaatselijke-regels-permanent.jpg

Plaatselijke regels - verkorte versie


Hieronder vindt u de verkorte versie van de plaatselijke regels, zoals die bij Golfbaan Landgoed Bergvliet van kracht zijn.
Klik hier voor de volledige versie.

Bij overtreding van de plaatselijke regels volgt de algemene straf:

 • Matchplay: verlies van de hole
 • Strokeplay: twee strafslagen.

Buiten de baan

Het gebied 'buiten de baan' (Out of Bounds) wordt aangegeven door witte markeringen (witte palen e/o palen met een witte kop).

Grond in bewerking

Grond in bewerking (GUR), aangegeven door blauwe markeringen, vormt een verboden speelzone. De speler MOET de belemmering ontwijken conform regel 16.1f

Grindpaden

Alle wegen en paden op de baan, ook als deze niet kunstmatig zijn verhard, worden beschouwd als vaste obstakels waarvan ontwijken zonder straf is toegestaan volgens regel 16.1.

Afstandspalen

Afstandspalen voor 150 meter en grenspalen van hindernissen zijn losse obstakels. De speler mag deze obstakels wegnemen volgens regel 15.2a.
Na het spelen a.u.b. de grenspalen terugplaatsen!

Jonge aanplant / bomen

Jonge aanplant (gemarkeerd door een blauw lintje) of aangepaalde bomen, inclusief de boomspiegel vormen een verboden speelzone. Deze zone MOET worden ontweken volgens regel 16.1f (in het algemene gebied en zonder strafslag) of volgens regel 17.1e (droppen binnen de hindernis zonder straf of droppen buiten de hindernis met 1 strafslag).

Jonge boom met blauw lint

Bal verloren buiten de baan

Als de bal van een speler niet is gevonden of als het bekend of praktisch zeker is dat deze buiten de baan is, dan mag de speler met twee strafslagen de oorspronkelijke bal of een andere bal droppen in deze dropzone (zie regel 14.3) in plaats van de ontwijkoptie van slag en afstand volgens regel 18. Deze plaatselijke regel is niet van toepassing bij clubkampioenschappen en wedstrijden voor de maandmedals van Golfclub Bergvliet.

Sproeikoppen bij de green

 • Bal op de green
  Een belemmering door een vast obstakel mag worden ontweken volgens regel 16.1. De speler heeft een extra mogelijkheid om een belemmering van een vast obstakel te ontwijken als het obstakel zich dicht bij de green en op de speellijn bevindt.
   
 • Bal in het algemeen gebied
  De speler mag de belemmering ontwijken volgens regel 16.1b indien het vaste obstakel zich op de speellijn bevindt, en:
  • binnen twee clublengten van de green ligt, en
  • binnen twee clublengten van de bal.


Uitzondering: bij een duidelijk onredelijke speellijn mag er niet zonder straf ontweken worden.

Provisionele bal hole 15

Als een speler niet weet of zijn bal in de hindernis ligt van hole 15, mag een speler een provisionele bal spelen volgens regel 18.3, die als volgt is aangepast.
Bij het spelen van een provisionele bal, mag de speler gebruik maken van:

 • de ontwijkoptie met slag en afstand (zie regel 17.1d(1),
 • de mogelijkheid om recht naar achteren te ontwijken (zie regel 17.1d(2))
 • als het een rode hindernis betreft, de mogelijkheid om zijwaarts te ontwijken (zie regel 17.1d(3)).

Indien de speler een provisionele bal volgens deze regel heeft gespeeld, dan mag hij of zij geen andere ontwijkopties volgens regel 17.1 gebruiken in relatie tot de oorspronkelijke bal.

Schade t.g.v. engerlingen

In het algemeen gebied zijn gebieden waar schade is veroorzaakt door dieren (b.v. vogels) op zoek naar larven, engerlingen en dergelijke alsmede gerepareerde schade, grond in bewerking en vormt daarmee een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens regel 16.1f.
 

Erosiesleuven in bunkers

Diepe voren en sleuven in bunkers ontstaan als gevolg van hevige regenval (erosie) mogen worden aangemerkt als abnormale terreinomstandigheid en worden ontweken volgens regel 16.1c.

Reserveer

Starttijden

Mijn Bergvliet

Lesboeken

Wedstrijdkalender

Contact

Kom langs

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW, Oosterhout
076 579 5666