Open Golfdag 2019
met Joost Luiten

Officiële opening nieuwe hole 18 door Joost Luiten


Een groot succes
Op zaterdag 7 september organiseerden onze golfclub en de golfbaan samen de Open Golfdag. De NGF stimuleert het organiseren van dergelijke dagen omdat ze vooral zijn bedoeld om nieuwe golfers te werven. Bij dat streven sluiten de golfclub en golfbaan van Bergvliet zich graag aan.

Een speciale dag dit jaar
Dit jaar kon een heel bijzondere Open Golfdag worden georganiseerd, want ons bestuur had de NGF bereid gevonden om haar RAAK! Golfpark naar de Salesdreef te laten komen. Compleet met mascotte SPOT en allerlei leuke spelvormen om kinderen een beetje wegwijs te maken in de golfsport. RAAK! is een uitgebreid programma van de NGF dat zich op kinderen richt. Datzelfde funpark verhuisde vervolgens naar "the International" bij Amsterdam waar het wederom als trekpleister voor de jeugd werd ingezet tijdens de KLM Open.
Het RAAK! Park was niet de enige vergelijking met de KLM Open want onze golfbaan had Joost Luiten bereid gevonden om op diezelfde 7 september de nieuwe hole 18 te komen openen. Joost heeft de KLM Open al twee keer gewonnen en ging zijn best doen om het weekend na onze Open Golfdag voor een derde overwinning te gaan. Met tegenstanders als Patrick Reed en Sergio Garcia geen eenvoudige opgave. Dus heel speciaal dat hij op 7 september zijn agenda wilde vrijmaken.

Publiciteit
Dat beloofde een heel bijzondere Open Golfdag met een ongekende aantrekkingskracht. Daarom werden alle zeilen bijgezet om het evenement onder de aandacht te brengen van het publiek. Tal van flyers werden door onze leden verspreid en in diverse lokale weekbladen verscheen ons persbericht of een advertentie van de golfbaan.

Spanning
En toen kwam 7 september naderbij. Hoeveel bezoekers zouden er komen? Zou het aantal vrijwilligers toereikend zijn? Wat te denken van de parkeerplaatsen? Welke looproute naar hole 18? Waar kunnen de bezoekers terecht voor een natje en een droogje. Is dat veilig met de competitie voor de longest drive die de golfacademy samen met Taylormade organiseert op de driving rang? Hoe zou het weer zijn? Want de voorspellingen gingen na de laatste hittegolf helemaal in de verkeerde richting.

7 september
'
s Morgens vroeg op 7 september kwam de bedrijfswagen met het RAAK! Golfpark aan. Samen met de NGF mensen en medewerkers van de golfbaan werd de klus door een aantal sterke vrijwilligers tijdig geklaard. De marktkraampjes werden opgebouwd en gevuld met documentatie en prijzen. De deelnameformulieren voor het RAAK! park en de golftest werden in gereedheid gebracht. Kelly en Aran werden in het SPOT kostuum gehesen. Het "beat the pro" begeleidingsteam voerde een laatste inspectie uit op hole 18. Even later draaide de eerste auto met bezoekers de parkeerplaats op. Fotograaf Hans Krijnen had zijn camera in de aanslag.

Bezoekers
We hebben ze niet geteld maar "de loop zat er aardig in" bij de kraampjes, het funpark en de beat the pro sessies. In zijn totaliteit denken we dat we ruim 300 bezoekers hebben verwelkomd. Daaronder veel leden van onze golfclub met hun kleinkinderen. Dat Joost Luiten een publiekstrekker was hadden we wel verwacht. Maar dat er zoveel mensen als een zwerm golfliefhebbers met hem zou mee bewegen van de oefenfaciliteiten naar hole 18, hadden we niet verwacht.

Opening hole 18
Om 13:00 u was het zo ver. De officiële opening van hole 18 door Joost Luiten. Mooie woorden van voorzitter Wil Huijben en directeur Paul Wesel, gevolgd door een leuke toespraak van Joost. Daaruit bleek dat hij zich echt thuis voelt op Bergvliet en veel waardering heeft voor de wijze waarop de golfsport hier tot zijn recht komt.

Beat the pro
In twee sessies (jeugd en senioren) speelde Joost "beat the pro" tegen leden van onze golfclub. Veel publiek op de teebox van hole 18 en op het terras bij het paviljoen. Het bleek een kwestie van "girl power", want alleen Angelique Weterings (1) en Franka Martens (2) lukte het om Joost te verslaan. Om ook bij de heren en bij de jeugd vast te stellen wie de prijzen 1, 2 en 3 zouden winnen, werden de afstanden tot de pin nauwkeurig opgemeten door David de Vos en Steven Fijneman.

Marktkraampjes
De jeugdcommissie, wedstrijdcommissie en communicatiecommissie hadden elk een marktkraampje.
De jeugdcommissie zorgde voor de registratie van het Raak! Park met bijbehorende cadeautjes voor de kinderen die deelnamen. Ook de nieuwe flyer van de jeugd vond veelvuldig aftrek.
De wedstrijdcommissie maakte duidelijk dat je voor € 100 extra boven het volledige speelrecht bij Golfbaan Bergvliet, heel veel clubplezier kunt toevoegen aan golf bij Bergvliet. Wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse wedstrijden, ze kwamen allemaal langs. Ook hier een nieuwe flyer over onze golfclub.
De communicatiecommissie wilde graag weten wat de bezoekers al van golf en Bergvliet wisten. Bezoekers konden in drie leeftijdsklassen deelnemen aan de golftest, een quiz waarmee mooie prijzen te winnen waren. Het meest lastig bleek het raden van het aantal dimpels in de 18 golfballen in de grote wekfles.

Raak!
Er waren veel kinderen en die konden zich uitleven in het Raak! Park. Tal van spelvormen die werden begeleid door de betrokken NGF medewerkers en onze eigen vrijwilligers. Geweldig zo fanatiek als kinderen alles kunnen geven tijdens het spel. Ook mascotte "Spot" bleek een groot succes.

Weer
Bijna alle dreigementen van buienradar bleken vals alarm. Vroeg in de middag enkele druppels en voor de rest droog. Wat verder in de middag kwam zelfs een lekker warm zonnetje door. Bloedheet volgens onze medewerker in het SPOT! kostuum.

Tenslotte
Golfbaan Bergvliet en onze eigen Golfclub Bergvliet hebben zich op zaterdag 7 september nadrukkelijk op de kaart gezet als meest gastvrije van de 7 banen rond Breda (dat was één van de vragen in de golftest). Een dag met voor elk wat wils. Het RAAK! Funpark, met mascotte SPOT voor de kinderen en Joost Luiten voor de senioren. Maar ook voor de kleine kinderen, zoals dat meisje van een jaar of 9 bewees toen ze op Joost afstapte met de vraag of hij een gesigneerd golfballetje voor haar had. Joost pakte een nieuwe doos uit zijn bag, haalde er een balletje uit en signeerde het ter plaatse persoonlijk. Dat tekent Joost, iedere bezoeker was onder de indruk van de toegankelijkheid van onze Nederlandse nr. 1 golfspeler. Joost, RAAK! en Bergvliet passen bij elkaar!

logo-open-golfdagen.jpg
2019-09-07-open-golfdag-01.jpg
2019-09-07-open-golfdag-02.jpg
2019-09-07-open-golfdag-03.jpg