Champions Cup 2021

Wedstrijdverslag

13 februari 2022
De  kampioenen en de bijna kampioenen van alle Bergvliet golfwedstrijden worden jaarlijks uitgenodigd om aan het begin van het opvolgende jaar te strijden om de wisseltrofee van de Champions Cup. Vorig jaar was er geen mogelijkheid om dit kampioenschap te houden, maar gelukkig was het dit jaar wel mogelijk om deze wedstrijd te spelen.

Een dwarsdoorsnede van het ledenbestand
Het mooie van deze wedstrijd is het gemêleerde gezelschap van allerlei niveau. Een mooie dwarsdoorsnede van ons ledenbestand. 
Er werden 53 mensen uitgenodigd, waarvan er 30 aan de wedstrijd deel hebben genomen. Degenen die niet zijn gekomen hebben zeker wat gemist, al was het alleen al het kopje koffie vooraf.

Van wintergreens naar zomergreens
Het had ‘s morgens licht  gevroren waardoor er wintergreens waren. Het pleidooi van de wedstrijdleiding om vanwege de wedstrijd toch gebruik te maken van de zomergreens had aanvankelijk geen effect. Dan maar wintergreens maar dan ook gedurende de gehele wedstrijd om iedereen gelijke kansen te bieden.
Gelukkig werden de stokken om vijf minuten voor elf naar de zomergreens verplaatst, dat overigens met uitzondering van hole 18.

Strokeplay met handicapverrekening en uitholen 
Er werd strokeplay met handicapverrekening gespeeld, voor een aantal van de deelnemers was dat even wennen, er zijn scores genoteerd van + 10 slagen.
Zonder handicapverrekening zou Vincent met een bruto scoren van 79 de dagwinnaar zijn geweest. De handicapverrekening bood de spelers met een hogere handicap echter ook kansen en dat past nu eenmaal beter bij een wedstrijd met spelers van diverse pluimage (qua handicap!).

Birdies 
Er zijn in totaal 14 birdies geslagen, waarbij Caro er drie op haar conto schreef. Ook de uiteindelijke winnaar liet zich niet onbetuigd met twee birdies.

Lest Best
Het bleef lang spannend. Een half uur voordat  de laatste flights binnenkwamen, waren er twee spelers in het clubhuis met een netto score van 72, de beste scores tot dan toe. Voor deze spelers zat het “venijn” in de staart, want in de laatste flight zat zowel winnaar Chris Kokke als ook de nummer twee, Wim Mooijekind. De volledige uitslag kun je vinden op Mijn Bergvliet.

Ouderwets gezellig
Het restaurant gedeelte was voor de spelers van de ChampionsCup gereserveerd. Met dank aan het horecapersoneel werkte dat goed! Bijna alle spelers bleven gezellig zitten tot na de prijsuitreiking. Het is dan ook mooi om te zien dat iedereen het fijn vond om weer gezamenlijk wat te drinken. Het was weer ouderwets gezellig en dat past onze club als een warme jas!

De wedstrijdcommissie
 

2022-02-13-championscup-2021-04.jpg
2022-02-13-championscup-2021-03.jpg
2022-02-13-championscup-2021-02.jpg