Bergvliet Covid Eclectic

Zaterdag 20 februari t/m vrijdag 2 april

Zolang er beperkingen zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen, kunnen er geen wedstrijden in groepsverband worden gespeeld. Jammer, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat we wel de mogelijkheid hebben om golf te spelen. Door de bezetting van de baan zie je dat daar ook volop gebruik van wordt gemaakt.

Individuele wedstrijd
Nu de mogelijkheid er wel is om te spelen, lijkt het ons een aardig idee om daar een spelelement aan toe te voegen. Daarom organiseren wij op Golfbaan Bergvliet in de periode van 20 februari tot en met 2 april het Bergvliet Covid Eclectic.
Alle leden van Golfclub Bergvliet kunnen aan deze wedstrijd deelnemen, zowel dames als heren. Er zijn aan de deelname geen kosten verbonden. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Spelregels

 • We spelen de spelvorm eclectic. In de periode van zaterdag 20 februari tot en met vrijdag 2 april probeer je een zo laag mogelijke score te behalen op iedere hole van de wedstrijdbaan. Daarbij heb je de mogelijkheid om in een volgende ronde je score te verbeteren. Indien je in de eerste ronde bijvoorbeeld op hole 3 (par 5) een score hebt van 7 slagen, probeer je die hole in een van de volgende rondes in 6, 5 of nog minder slagen te spelen. Als je volgens het stableford systeem een streep zou hebben, dan speel je, t.b.v. de snelheid in de baan, niet meer door. Je noteert op je kaart een netto dubbel bogey. Dit is de par van de baan + 2 + het aantal handicapslagen op de betreffende hole.
   
 • Scores op wintergreens tellen niet mee. Je noteert als score een netto dubbel bogey. Omdat de wedstrijd over meer rondes gaat, kun je deze stand verbeteren zodra de hole weer een zomergreen heeft.
   
 • Je mag zo veel spelen als je zelf wilt. Binnen de mogelijkheden van de baan en natuurlijk alleen op Bergvliet.
   
 • Het is niet noodzakelijk dat je elke ronde 18 holes speelt. Er worden op dit moment veel rondes gelopen over 9 holes. De eindscores gelden wel voor de gehele 18 holesbaan dus als je er in deze periode de voorkeur aan geeft om 9 holes te spelen, start dan niet alleen van hole 1 maar ook van hole 10.
   
 • Je marker dient over een geregistreerde handicap te beschikken. Bij voorkeur is de marker een van de deelnemers, maar dat is niet noodzakelijk. Het is ook niet nodig dat dit steeds dezelfde marker is. Er mogen i.v.m. covid geen kaarten uitgewisseld worden!
   

Kaart inleveren
Maak steeds een foto van elke gelopen kaart met daarop het aantal slagen per hole, voorzien van datum, starttijd, handtekening en de naam van je marker. Deze foto stuur je digitaal aan de wedstrijdleiding pieterkrijn@hotmail.com.

Tussenstanden en handicapverrekening
De wedstrijdleiding houdt alle kaarten bij en berekent de eclectic-score. Hierbij worden de laagste scores over 18 holes bij elkaar opgeteld en wordt de helft van de EGA playing handicap in mindering gebracht. Gedurende de duur van de wedstrijd zal de stand in de wedstrijd regelmatig worden gepubliceerd.

Eindresultaat en winnaar
Na afloop van de wedstrijdperiode winnen de dame en heer met de laagste score.
Indien er dan meerdere spelers een gelijk eindresultaat hebben, dan zal worden gekeken naar het aantal stablefordpunten (dus met verrekening van je handicap) van de 1e kaart. Is de stand dan nog gelijk, dan wordt gekeken naar de eerste 2 kaarten en zo nodig de eerste 3 kaarten enzovoort.

Prijzen
De winnaars zullen benaderd worden door de wedstrijdleiding en de totale uitslag van de wedstrijd wordt op de website gepubliceerd.

Heb je nog vragen, dan kun je die mailen naar de wedstrijdleiding weco@golfclubbergvliet.nl.

We zijn benieuwd naar je aanmelding en wensen je heel veel spelplezier de komende periode.

2021-02-20-bergvliet-covid-eclectic-01.jpg