Finale najaarscompetitie en kerstlunch dames

Wedstrijdverslag

Ladiesday finale najaarscompetitie met aansluitend Kerstlunch

Op 15 december stond weer de inmiddels bekende finale van de najaarscompetitie van de Ladiesday op de agenda.
Zoals reeds vele jaren, werd deze finale over 9 holes gespeeld, waarna er weer een heerlijke Kerstlunch door de keukenbrigade van Bergvliet werd geserveerd.
Er was een ruime inschrijving voor de wedstrijd, maar er waren ook enkele dames die door fysieke problemen niet konden golfen, maar wél bij de lunch aanwezig konden zijn. Gezellig toch!
De wedstrijd werd gespeeld over de 2e negen holes shotgun. Dit was fijn, want zo waren we allemaal ongeveer gelijk binnen. Het was nog best een spannende strijd, want deze 9 holes telden definitief mee in de competitie over de 8 best gespeelde rondes. Hierover later meer.

Het weer was geweldig: droog, koud maar met een heerlijk zonnetje voelde dat niet zo. Het leek wel of we op wintersport waren. Sommige dames vonden het gewoon jammer dat we niet 18 holes konden spelen. 
Na binnenkomst werd er opgefrist, omgekleed en er kwamen weer mooi verklede dames het clubhuis in waar sfeervol gedekte tafels stonden, waar reeds de niet-golfende dames al waren aangeschoven. We werden ontvangen met een glaasje cava met een heerlijke amuse.
Na het heerlijke voorgerecht begon Odilde met de prijsuitreiking. De dagprijs was voor Henny de Vink met liefst 32 stableford punten oftewel een netto score van 21!! Henny kreeg dan ook een flink applaus.
De Longest op hole 14 werd uiteindelijk gewonnen door Wilma Vriends.

Daarna de prijsuitreiking van de competitie: 
    1e prijs:    Erica Mooijekind
    2e prijs:    Nellie Hooijmaaijers
    3e prijs:    Wilma Vriends.....

Echter.... Wilma keek al erg verbaasd en achteraf is gebleken dat we een fout hadden gemaakt door deze laatste wedstrijd als stableford in te voeren i.p.v. strokeplay….
Uiteindelijk bleven de 1e en 2e prijs gehandhaafd, maar ere wie ere toekomt: Fokje Konter had duidelijk de 3e prijs in de wacht gesleept. Zowel Erica en Wilma hadden haar al een deel van hun prijzen gegeven, omdat ze die dag ook een prachtige score had. 
Dus hierbij alsnog ook Fokje onze hartelijke gelukwensen.

Erica hield als 1e prijswinnares nog een korte speech en bedankte hierin alle dames, zowel de organisatie als de medespeelsters.

De organisatiecommissie is ook dit jaar weer verblijd met erg leuke kerstpresentjes van alle deelneemsters en Lody heeft nog een korte terugblik gegeven op het afgelopen jaar. Daarbij werden degenen die niet aanwezig konden zijn door fysieke problemen nog even genoemd, evenals de andere dames die ook tot onze vast kern horen, niet konden meespelen maar gelukkig wel aanwezig waren bij de gezellige lunch.
Ook was er de bekendmaking van ons nieuwe commissielid Anja van der Harg. Dit leverde een goedkeurend applaus op.

Het was weer een mooie dag en hopen nog veel van deze dagen mee te maken.