Clubkampioenschappen Strokeplay Senioren

Wedstrijdverslag

12 en 13 november 2022

Fantastisch mooi golfweer
Een paar dagen na het clubkampioenschap is het bijna onvoorstelbaar dat deze wedstrijd in het weekend van 12 en 13 november onder zulke goede omstandigheden is gespeeld. De regen druipt nu van de ramen, terwijl het zaterdag en zondag net zo aangenaam was als begin oktober. Twee mooie dagen praktisch zonder wind en met een wolkeloze lucht; fantastisch golfweer! Al was het 's morgens bij de start nog fris.
Dat fantastische weer had haar weerslag op het humeur van de deelnemers, de stemming onder de deelnemers was dan ook prima. De enige dissonant was hooguit de snelheid van het spel, dat had best wat vlotter gekund, maar dat is nu eenmaal inherent aan strokeplay waarbij elke slag telt!

Drie kampioenschappen in één wedstrijd
Om meer leden te interesseren in de clubkampioenschappen Strokeplay is voor een nieuwe opzet gekozen.
Naast een prijs voor de beste senior dame en heer met de laagste bruto score over 36 holes is er ook een prijs voor de speler (dame of heer), die over 2 dagen de laagste netto score heeft.
De opzet van een gecombineerde wedstrijd is bedoeld om het ook aantrekkelijk te maken voor deelnemers, die anders geen schijn van kans hebben tegen onze "golfkanonnen". Deze opzet is geslaagd. Vorig jaar waren er 24 deelnemers en dit jaar 42, een aanmerkelijke verbetering. Dit zou aan het mooi weer gelegen kunnen hebben; echter weken van te voren hadden een groot aantal leden zich al aangemeld.

Zaterdag Strokeplay de bruto wedstrijd (18 holes)
Na de eerste dag was het al bijna duidelijk wie over 2 dagen de beste heren senior zou worden. Vincent was in bloedvorm en eindigde de dag met 72, 9 slagen voor Aad van Vugt. Vincent sloeg daarbij 4 birdies.
Bij de dames ging het meer gelijk op. De eerste 4 spelers lagen slechts 3 slagen uit elkaar; de koploper op zaterdag was Herma met 84 slagen, op de 2e plaats gevolgd door Caro.

Zaterdag Strokeplay met handicapverrekening (18 holes)
Dat Vincent in een goede vorm verkeerde, bleek ook uit zijn score bij de strokeplay wedstrijd met handicapverrekening. Hij sloot de zaterdagwedstrijd af op de 1e plaats met een score van 67. De scores lagen hier wel dichter bij elkaar, Laurens zat hem op de hielen met een score van 68.
Het goede resultaat van Herma bij de bruto wedstrijd resulteerde in een 1e plaats met een mooie score van 66, zij bleef hierbij 7 punten onder nummer 2, Yvonne.

Zondag Strokeplay de bruto wedstrijd (18 holes)
Vincent liet opnieuw zien, dat hij vastbesloten was om dit kampioenschap op zijn naam te schrijven. Hij eindigde ook zondag op plaats 1 met 78 slagen. Laurens werd die dag 2e met 83 slagen.
De dames lieten zich niet onbetuigd; Caro behaalde op de zondag 85 slagen; 3 minder dan Herma en Franka, die de 2e dag allebei 88 slagen nodig hadden om hun ronde te beëindigen.

Zondag Strokeplay met handicapverrekening
Herma, Anja en Caro leverden met scores van respectievelijk 70, 72 en 74, een uitstekend resultaat.
Laurens, Wim en Hein scoorden respectievelijk 68, 73 en 73, eveneens een mooi resultaat.


Eindresultaten over 36 holes
Dit clubkampioenschap is een wedstrijd over 2 dagen waarbij het gaat over het totaal aantal slagen en de totale score. In onderstaande tabelletjes is dat aangegeven.

De winnaars van de bruto Strokeplay wedstrijd
Caro wist met haar stabiele spel van 2 x 85 slagen = 170 slagen Herma met 2 slagen voor te blijven. Herma leverde juist op zaterdag haar beste score in. Franka eindigde met een totaal van 175 slagen 5 slagen boven de winnaar. Ook alle lof voor haar om dat zij bij alle clubkampioenschappen steeds in de top 5 was te vinden!
De absolute winnaar van dit Strokeplay kampioenschap is Vincent. Hij steekt met kop en schouders uit boven de andere heren en ook de dames (dat lukt hem overigens ook zonder een golfbal). Met een eindscore van 150 slagen stond hij 15 slagen los van Frank die een 2e plaats wist te bemachtigen. Frank wist over beide dagen 1 slag minder te slaan dan Laurens die op een verdienstelijke 3e plaats eindigde.

Dames Strokeplay Senioren Bruto
nr naam 1e dag 2e dag 36 holes
1. Caro van Ipenburg 85 85 170
2. Herma Mohlmann 84 88 172
3. Franka Martens 87 88 175
 
Heren Strokeplay Senioren Bruto
nr naam 1e dag 2e dag 36 holes
1. Vincent van Witteloostuyn 72 78 150
2. Frank Groenewegen 82 83 165
3. Laurens van Dorp 83 83 166

 

De winnaars van de bruto – netto Strokeplay wedstrijd
Ondanks het verreken van de handicap wisten de dames en heren van de bruto-wedstrijd hier eveneens goed te scoren. Zowel Herma, Vincent als Laurens eindigden in de top 3 van dit clubkampioenschap. Dit waren zij natuurlijk aan hun stand verplicht, maar met een blik op alle scores zie je toch dat die dicht tegen elkaar liggen.
Herma leverde op beide dagen ook een schitterende prestatie. Zij eindigde met evenveel punten als Laurens. Die haalde op de 2e dag met 68 punten de beste score. Als je dan ziet dat hij op beide dagen zeer constant speelde is hij de terechte winnaar van de bruto-netto Strokeplay wedstrijd.

Strokeplay Senioren Bruto - Netto (verrekening handicap)
nr naam 1e dag 2e dag 36 holes
1. Laurens van Dorp 68 68 136
2. Herma Mohlmann 66 70 136
3. Vincent van Witteloostuyn 67 73 140Een schitterend clubkampioenschap Strokeplay senioren!
Niet alleen door het weer maar ook door de enthousiaste deelnemers is dit een schitterend club kampioenschap geworden!
Ik wil daarbij de inzet van Ben Teunissen en Gijs Ton zeker niet vergeten! Zij waren beide dagen van vroeg tot laat aanwezig om de deelnemers te starten, hun uitslagen te verwerken en in de baan te kijken of alles naar wens verliep!
Bedankt heren, het liep op rolletjes!
Ook dank aan onze onvolprezen hoffotograaf, Humphrey Broos!
 
Tom de Graaf
Voorzitter van de Wedstrijdcommissie