NK Matchplay Foursome Dames 2022

Wedstrijdverslag

Adriënne en Celine van Veen spelen de halve finale

Zaterdagochtend 20 augustus wisten Celine en Adriënne van Veen zich te kwalificeren voor de kwartfinales in het Nationaal Kampioenschap Foursome, een zeer mooie prestatie!
Bij foursome speel je als koppel met één bal waarbij je om de beurt de bal slaat.

’s Middags moesten de dames van Veen de kwartfinale spelen tegen Judith van der Voort en Lauren Hillebrand, twee jonge meiden spelend in de hoofdklasse. Judith is daarnaast afgelopen juni nog kampioen van Nederland geworden in het Nationaal Open Matchplay voor dames. Op papier een ongelijke strijd, de totaal handicap van Adriënne en Celine is 18,6 en die van de tegenstandsters ongeveer 0,2.

Onze dames liepen al snel tegen een achterstand van 4 down aan maar eenieder die de dames van Veen een beetje kent weet dat er dan ongekende krachten naar boven komen borrelen. Zij hebben keihard gevochten en na hole 18 was het all square, dus de wedstrijd ging door naar hole 19. Deze hole werd gewonnen door Celine en Adriënne en daarmee hebben zij zich, tegen alle verhoudingen in, geplaatst voor de halve finale op zondagochtend. Dit is een topprestatie!

Op zondag speelden Celine en Adriënne tegen Kaylee de Jonge en Martien Schipper. Helaas verloren ze deze wedstrijd, maar desondanks mogen beiden trots zijn op het bereikte resultaat.

Van harte gefeliciteerd.

Caro Ipenburg

2022-08-21-nk-matchplay-dames-1.jpg