Najaarscompetitie 2022

Wedstrijdverslag

Landelijke finaledag Najaarscompetitie: Team Landgoed Bergvliet 1

Afgelopen week zaten we met spanning te wachten of we door zouden zijn naar de landelijke finale op Golfclub Anderstein. Want met onze 26 punten moesten we toch een goede kans maken. En op woensdag 2 november kwam het verlossende woord, we ontvingen een mail met de uitnodiging dat we door waren en of we van de partij wilden zijn op zondag 6 november op Golfclub Anderstein in Maarsbergen. Nou daar hoefden wij totaal niet over na te denken en we hebben gelijk gereageerd dat wij: Herma, Han, Jacqueline & Adriënne, aanwezig zouden zijn.

Ondanks dat de weersvooruitzichten niet goed  waren, hadden we er enorm zin in en het weer namen we dan maar op de koop toe.
Vanaf half 10 waren we welkom op Goldclub Anderstein en we werden ontvangen met een kopje koffie en iets lekkers. Alle bescheiden werden overhandigd en we zouden de lussen ‘Heuvelrug’ en ‘Heide’ lopen. Omdat we vanaf 2 tees starten hadden ze het team zo ingedeeld dat 2 spelers op de Heuvelrug startte en de andere 2 op de Heide, dit om eventueel voordeel uit te sluiten als je van start zou gaan van maar 1 lus.

Vanaf 11 uur ging Team Bergvliet van start en toen we even stonden te putten op de oefengreen hadden we het idee dat de snelheid van de green was afgestemd op de DP World Tour, echter dit was niet het geval want de werkelijke greens waren een stuk trager. Dus de eerste puts waren voor iedereen veel te kort, maar ja dat ging vanzelf beter, bij sommige iets sneller dan bij anderen.  
Maar wat is Golfclub Anderstein een prachtige baan met veel water en bunkers!
Gelukkig viel het weer nog reuze mee, want de eerste 10 holes hebben we droog gelopen en daarna was het echt nat en de snelheid in de baan was er totaal niet. Met ruim 5.5 uur was het af en toe slikken als we zagen dat onze voorgangers maar bleven slaan, want volgens ons hadden ze niet begrepen dat als je geen punten meer kon halen je de bal moest oppakken.

Bij binnenkomst gingen we ons snel opwarmen omdat we het koud hadden gekregen van de nattigheid en na ongeveer een uur kwam de uitslag binnen. Met onze 93 punten waren we uiteindelijk geëindigd op de 4de plaats.  Dus 4de van Nederland vinden wij een hele prestatie en we kijken er na uit om zeker volgend jaar weer mee te doen.

Nogmaals willen wij de competitiecommissie bedanken en natuurlijk Rian Gooskens voor het steeds plaatsen van alle verhalen van de competitieteams
Iedereen bedankt en hopelijk tot op de golfbaan.

Groetjes en veel golfplezier.
Team 1 Landgoed Bergvliet