Vlaggetjesdag / Handicartwedstrijd

Wedstrijdverslag

Handicart/Vlaggetjes wedstrijd

27 april Koningsdag dus dat betekent Vlaggetjesdag en we konden dit weer organiseren zoals vanouds, met een ontvangst en na afloop een loterij. De wedstrijdcommissie had ervoor gezorgd dat wij alle 81 deelnemers konden ontvangen met een heerlijk tompouce, koffie en thee en voor de liefhebbers een heerlijk oranjebitter, dus we konden met veel lol de baan in.
Ondanks alle vrolijkheid zit er natuurlijk ook een hele serieuze kant aan deze wedstrijd want het doel is de sponsering voor de Stichting handicart. Deze stichting maakt het mogelijk dat ook de mindervalide golfers een rondje golf kunnen spelen door gebruik te maken van een buggy tegen een gereduceerd tarief.

Alle deelnemers gingen van start met hun vlag en nu maar hopen dat je niet de eerste was die de vlag de grond in moest steken, want afslaan vanaf oranje blijft voor iedereen een uitdaging. Niemand kon het weer de schuld geven, misschien alleen de Oranjebitter, maar de eerste vlag stond op hole 13 en hierna werden het er steeds meer. Op Hole 16 was bijna niet meer te putten want daar stond het helemaal vol. Maar zelfs op hole 17 en 18 kwamen we nog vlaggetjes tegen. Bij vertrek kreeg iedereen mee, dat als je slagen overhield na hole 18,  je door moest op de par 3. Natuurlijk allemaal reacties van daar kom ik toch niet, maar er stonden toch 2 vlaggetjes op Hole 1 van de par 3. En de winnaar is Malcolm Ovington, Tom de Graaf (2e plaats) was ook geëindigd op hole 1 maar lag net wat verder van de pin, Rien Coremans had zijn laatste slag geparkeerd in de hole op 18, dus voor hem de 3e plaats.

De winnaar en een zelf te kiezen partner worden uitgenodigd voor de regiofinale en als ze de regiofinale goed spelen en bij de eerste 6 teams eindigen, dan mogen ze ons vertegenwoordigen op de landelijke finale, die ieder jaar op Anderstein wordt gespeeld. Er wordt wel een voorwaarde gesteld aan de winnaar en de zelf gekozen partner, namelijk dat beide deelnemers donateur zijn of worden van de Stichting Handicart

Na afloop was er nog een gezellige loterij en deze prijzen waren door verschillende sponsoren beschikbaar gesteld. 

Tevens willen we natuurlijk iedereen uitnodigen om volgend jaar weer deel te nemen aan de handicart wedstrijd/Vlaggetjeswedstrijd, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Het bedrag dat dit jaar is opgehaald voor de Stichting handicart is € 1065,- dit is echt een record. Bedankt aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft.

Natuurlijk willen wij onze sponsoren bedanken voor de prijzen die zij ter beschikking hebben gesteld, dit waren Landgoed Bergvliet, Jumbo Golf & Hockey Teteringen en de families Van Veen en Verwater. 

Iedereen bedankt voor het meedoen en hopelijk tot volgend jaar en laat het iedereen weten hoe gezellig het was, zodat we volgend jaar nog meer deelnemers hebben.

Adrienne van Veen