Maandmedal 2021

Wedstrijdverslag

Maandmedal 1 – Zaterdag 24 april 2021

Zaterdag 56 spelers de baan in, verdeeld over stableford en strokeplay. Voor het eerst in 4-tallen bij een “officiële Q wedstrijd”, echter zonder prijsuitreiking en de gezelligheid eromheen. Maar al met al was het een prachtige zaterdag in april.
Vorig jaar 2020 was een jaar zonder al te veel sportieve hoogtepunten, laten we hopen dat 2021 volgens de kalender kan worden gespeeld.
Pinpositie E vandaag, en dat met een zeldzame oostenwind kracht 4 à 5, en ook nog eens harde droge fairways en harde vooral snelle greens. Moeilijke omstandigheden, en dat terwijl een eerste maandmedal meestal een mooie graadmeter is, hoe iedereen uit de winter (lessen) is gekomen.

Lip-outs, waterballen en ...
Zelfs speelde ik een van mijn mindere rondes. Goede slagen, maar te vaak net pech. Randje bunker, toch erin, puts lip-outs, een keer bal kwijt, 3x water, en dan gaat het hard. Maar ja, dat is golf. Volgende keer weer beter!

Uitslag
De omstandigheden waren voor iedereen nagenoeg hetzelfde, moeilijk! Des te knapper is het dat er bij de stableford toch goed gescoord is. 10 spelers hadden 32 of meer punten, dagwinnaar was Frans van Boxel met 42 punten! Complimenten. 
Bij strokeplay, spelend vanaf wit, had Frank Karels een netto score van 73 punten, vooral door zijn ronde 39 op de 2e negen. Een goed begin van het jaar. Mijn twee flightgenoten, Celine van Veen en Hans Mohlmann, haalden ook met 73 punten de zilveren resp. bronzen plek. Mijn vierde flightgenoot deelde mee in mijn malaise, zelfde bruto 90.

Uitslag stableford
Uitslag strokeplay

Nog wat statistieken
Gemiddeld aantal stableford van groep stableford: 30.5 punten, Gemiddeld aantal stableford van groep strokeplay 28.4 punten, met dien verstande dat bruto strokes het primaire jaarklassement zullen bepalen. Complimenten voor de stableford spelers.

Administratie & WHS
Administratief was het bij ons qua organisatie nog niet helemaal top. Het verwerken en ontvangen van de kaarten moet nog beter, daar werken we aan. Het invoeren van je kaart – die staat al klaar – moet alleen op deze locatie https://bergvliet.e-golf4u.nl/zuil/.Zorg dus dat je dit scherm eerst ziet. Geen andere apps of webapps gebruiken, ook niet de gewone e-golf4u waar je zelf een marker moet invoeren. Je marker staat al gekoppeld aan je kaart bij de wedstrijdindeling. De invoer en verwerking is nodig op de dag van spelen zelf, zodat het dagresultaat van alle kaarten van de hele baan gebruikt kan worden voor de berekening van de PCC en ook je nieuwe WHS handicap. 

Tot zondag 16 mei, de 2e Maandmedal.

Mede namens de MM commissie,
Vincent van Witteloostuyn

2021-04-24-maandmedal.png
2021-04-24-maandmedal-baan.jpeg