Woensdag Avond Competitie 2021

Wedstrijdverslag

25 Augustus was alweer de laatste avond van de WAC, tijd om terug te kijken op een voor ons geslaagde WAC 2021.

Met nog wat corona-perikelen
Gezien de aanhoudende Corona maatregelen hebben we voor het aanmelden voor de wedstrijd gebruik gemaakt van Whatsapp. Net als vorig jaar zeer geslaagd en dit zal volgend jaar gehandhaafd blijven. Vele voordelen en heel veel deelnemers hebben gevraagd om dit zo te laten.
Het weer werkte over het algemeen redelijk tot goed mee en alle avonden is er dan ook gespeeld, er is geen uitval geweest. Geleidelijk kwamen er versoepelingen in de Covid maatregelen en vanaf 30 juni konden we weer inschrijfgeld gaan vragen, birdies overhandigen en spelen om de longest, neary of leary. Belangrijker was dat we weer op het terras mochten plaatsnemen en weer samen konden zijn.
Het was nog niet mogelijk om de Midzomerwedstrijd en het Slotdiner te organiseren, omdat er toen nog geen shotgunstart mocht plaats vinden.

Hole in One
Hoogtepunt was de Hole-in-One van Ben van Druten. Ook dan is een appgroep een fijn instrument en de felicitaties vlogen Ben en alle anderen om de oren. Zo kon ook ik in Frankrijk meegenieten.

Cijfers en resultaten
Er werd weer fel gestreden om hoog in het klassement te komen. Dit jaar hebben 75 verschillende personen deelgenomen en dat is een aantal waar wij zeer tevreden mee zijn. 29 Personen waren nagenoeg wekelijks aanwezig en hebben 10 of meer keer meegedaan. 7 Personen hebben maar 1 avond gemist en Jacqueline van Dongen heeft alle avonden gespeeld.
106 Birdies en 1 eagle zijn er geslagen door alle spelers. Dit leverde een birdieklassement wat uiteindelijk is gewonnen door Lex Buur met 19 birdies.
De laatste avond werd afgesloten met een gezamenlijk drankje en een bitterbal in het paviljoen en was weer voortreffelijk verzorgd. Zodoende konden we ook een echte prijsuitreiking houden.
De slotwedstrijd was zoals verwacht zeer spannend en leverde op de laatste nog een verrassing op. Jan Knipscheer stoomde op van de 4e naar de 2e plaats.
Daardoor ziet het eindklassement er als volgt uit:

1. Rood Kooman 195 punten
2. Jan Knipscheer 190 punten
3. Rien Coremans 189 punten


Op bijgevoegde foto de drie prijswinnaars.

Tot volgend jaar
Tot slot kan ik alleen constateren dat het een zeer plezierige editie was dit jaar en ik hoop volgend jaar weer veel huidige en nieuwe spelers te ontvangen.
Bedankje aan alle deelnemers en graag tot volgend jaar.

Ton van der Velden en Lex Buur

2021-08-25-wac-1.jpeg